Atletico Madrid vinner en tøff kamp mot Valencia

180

Valencia tok i kveld i mot ligatoer Atletico Madrid på Mestalla. Bortelaget var avhengig av seier for å holde liv i et lite håp om å hente hjem pokalen. Valencia har hatt en tung tid etter at Gary Neville tok over. Men det har vært noe bedring i de siste kampene. De slo Malaga borte i midtuken. Valencia ligger midt på tabellen, og det er 10 poeng opp til en EL plass. Det er nok for mye på 10 kamper.

De første 20 minuttene var relativt sjansefattig, selv om det var bortelaget som hadde et lite initiativ i kampen. De hadde noen muligheter, men Vietto hadde problemer med å treffe i nærheten av målet. Etter 23 minutter får Greizmann en mulighet til å fyre av fra distanse. Den går rett inn nede i hjørnet til Diego Alves. Veldig bra skudd. Kort tid etter var utligningen et faktum. Veldig bra spill av hjemmelaget, et innlegg mot Alcacer som header perfekt ned til Cheryshev på løp gjennom. Han gjør ingen feil og setter ballen greit forbi Oblak. Rett etter får Valencia en ny mulighet og kunne fort ha gått opp i ledelsen ved Fegouli, men den gikk over. Etter ca. 40 minutter var duoen Alcacer og Cheryshev på farten igjen, samme roller, men avslutningen nå stryker utenfor krysset. Hjemme laget har våknet skikkelig etter utligningen.

Andre omgang starter en del friskere. Gabi får en god mulighet på et langskudd, men det blir reddet. Så er Paco Alcacer igjennom, men fra litt skrå vinkel og Oblak redder en god mulighet. Rett etter er Atletico i angrep. Et innlegg havner hos Vietto som smeller til omtrent fra straffemerket på volley. Diego Alves varter opp med en helt spektakulær redning. Det blir en retur som Griezmann prøver å brasse i mål, men bommer. Noen hektiske minutter, men fremdeles 1-1. Etter 63 minutter kommer Fernando Torres inn for Kranevitter. Det viser seg å være et smart bytte. På en corner blir ballen stusset videre til bakerste stolpe og der dukker måltyven Torres opp og setter in 2-1 til gjestene. Etter 80 minutter får Santos sitt andre gule for en felling av Torres og da må Valencia fullføre med 10 mann. Atletico dominerer nå helt i sluttminuttene og innbytter Carrasco setter inn 3-1  etter 85 minutter.

Atletico vinner fortjent til slutt. Det er de som skaper mest og har mest trykk. De beholder derfor et lite håp om at Barcelona skal tape noen kamper, så får vi se om det skjer. Alt kan skje i fotball. De ligger 8 poeng bak serielederen med 10 kamper igjen å spille.