Real Madrid videre i Champions League

165

Champions league, returoppgjøret i 1/8-finalen. Real Madrid skaffet seg et godt utgangspunkt i Roma og vant den kampen 2-0. Som nevnt ved mange anledninger så har Real Madrid hatt veldig mange ute med skader i det siste, men nå begynner de å ligne på fullt mannskap igjen.

Real Madrid: Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Casemiro – Bale, Ronaldo, James.

Roma: Szczesny – Florenzi, Manolas, Zukanovic, Digne – Pjanic, Keita – Salah, Perotti, El Sharaawy – Dzeko

Første omgang starter litt forsiktig, men med et lite overtak for hjemmelaget. De skaper ikke mange sjanser, men noen halvsjanser. De prøver seg på en del skudd fra langt hold, men det er vel kun et fra Modric som skaper litt problemer for Szczesny og han må gi en retur. Roma har også sine forsøk og Dzeko kommer alene med Navas, men avslutter dårlig og skyter utenfor. Den burde han ha fått mer ut av. Kampens største sjanse så langt. Hjemmelaget kontrollerer store deler av omgangen og statistikken viser overlegenhet i ballbesittelse, sjanser, skudd og cornere. Man sitter med en liten fornemmelse av at Real Madrid synes det er helt greit at det sårt 0-0. Det er behagelig å gå videre uten å måtte ta ut alt.

Andre omgang starter friskt. Etter 4 minutter år vi en trippelsjanse for Real Madrid. Ronaldo og Marcelo kombinerer fint i forkant, Marcelo er i ferd med å krangle seg gjennom og får to muligheter. Keeper må gi retur og ballen ahvner til slutt hos James som fyrer løs, men keeper er der han skal og redder glimrende. Rett etter får Roma en overgangsmulighet ved Salah. Han misser en pasning, men får litt heldig ballen tilbake, og han er helt alene på 16-meteren, fører inn et par skritt og skyter – utenfor. En elendig avslutning fra en perfekt posisjon. Her burde Salah ha scoret. Så nye muligheter for hjemmelaget og nye redninger fra Szczesny. Få minutter etter det får Roma flere muligheter på et par cornere. Bortelaget kunne fort ha ledet kampen på dette tidspunktet. De hadde de farligste sjansene, men avslutningene var ikke gode nok. Så etter 63 minutter kommer hjemmelaget anført av Lucas som har kommet inn for Bale. Han kommer til dødlinja, og legger inn foran mål, og der er så klart Ronaldo og avslutter perfekt opp i nettaket. Fint spill og fin scoring. 4 minutter senere kommer enda en scoring til hjemmelaget ved James, spilt fri av Ronaldo. Bare minuttet senere får Ronaldo en ny stor mulighet, utrolig nok så setter han den utenfor. Roma er naturlig nok i ferd med å gi opp. På dette tidspunktet i kampen setter Roma innpå Totti. Synd at vi ikke fikk sett han mens det fremdeles var kamp. Resten av kampen ble uten spenning, men det var noen sjanser likevel. Hjemmelaget var farlig frempå ved flere anledninger og Roma hadde et stolpeskudd i sluttminuttene.

Real Madrid som forventet og helt fortjent videre etter 4-0 sammenlagt.