Kroatia med seier 2-1 over Spania og vinner av gruppe D

267

Spania med 6 poeng og Kroatia med 4 poeng før kampstart. Spania stilte med identisk startelver som i forrige kamp. Det skulle tilsi at å sikre gruppeseieren var meget viktig for Spania. Kroatia måtte klare seg uten Modric, som helt klart er en svekkelse.

Første omgang
Spania fikk en fantastisk start på kampen. Allerede etter 7 minutter scorer Morata sitt 3. mål i turneringen etter et fantastisk forspill av David Silva og Fabregas. Kort tid etter er Silva servitør igjen. Denne gang til Nolito som setter ballen like utenfor. Rett etter er det Kroatia som får en mulighet etter et sleivspark av Ramos. Kalinic skyter et godt skudd fra distanse, men De Gea slår til corner. Et par minutter senere roter De Gea det til og får såvidt avklart til Rakitic som lobber i tverrligger så i stangen og ballen spretter på streken. En gigantmulighet for Kroatia. Så får Spania samlet seg igjen og styrer resten av omgangen. Mye ballinnehav og noen brukbare sjanser. Så i siste minutt før pause er Kroatia på en sjelden visitt. Et innlegg fra Perisic som går over Busquets og bak der er ikke Ramos tett nok på Kalinic som med hælen får ballen forbi De Gea fra kort hold. 1-1 til pause, noe som tilsier at begge lagene er videre.

Andre omgang
Kroatia startet friskt i andre omgang og skaper en del bra muligheter det første kvarteret. Så er det Spanias tur. Ramos er høyest på et innlegg fra kanten og header like utenfor. Så etter 69 minutter blåser dommeren straffe for Spania. Et innlegg fra Iniesta følges av Silva som får en dytt i rykken og går i bakken. Det er ikke den klareste straffen vi har sett – litt billig må vi si etter å ha sett reprisen. Men kaptein Ramos er ikke treffsikker fra straffemerket og keeper Subasic redder en ikke altfor bra plassert straffe. Spania ble etter dette litt mer forsiktig med å kjøre fram for mange spillere, men noen muligheter ble det. Et perfekt innlegg fra Juanfran mot Aduriz burde sistnevnte ha truffet med panna og satt i mål fra 5 meter. Det var en stor mulighet. Så skjer det som skal avgjøre gruppeseieren. En kontring fra Kroatia som skjer i høyt tempo og med god presisjon. Spania ligger ikke tett nok på i markeringene og Peresic banker inn ballen i korthjørnet til De Gea som ikke var plassert helt optimalt der. Spania får en kjempesjanse på overtid ved David Silva, men Kroatia holder stand.

Som vi har sagt tidligere, Kroatia er et lag som kan slå hvem som helst. Gruppeseier og vesentlig lettere motstand i 1/8 finalen (3. plass i B/E/F). Spania skal da møte Italia i neste kamp – det er ingen enkel oppgave. Ramos er nok ikke helt fornøyd med seg selv i dag etter å ha misset markeringen ved første scoringen og bommet på et straffespark.