2. Bundesliga: Braunschweig tapte, Kaiserslautern klatrer

145

Den 11. serierunden i 2. Bundesliga er snart ferdigspilt, og Eintracht Braunschweig beholder førsteplassen til tross for at det ble tap borte mot Dynamo Dresden. Serielederen ledet 2-0 fram til det 69. minutt, men i løpet av 12 minutter hadde Dresden snudd kampen til 3-2 og dermed ble alle poengene værende igjen der. Gustav Valsvik spilte hele kampen for Braunschweig.

Stuttgart benyttet muligheten til å kneppe innpå Braunschweig da de møtte Karlsruher SC til Baden-Württemberg-derby søndag ettermiddag. Stuttgarts nysignering Carlos Mané bidro med nok en assist da Takuma Asano sendte gjestene i føringen, mens Simon Terodde økte til 0-2 like etter pause. Moritz Stoppelkamp tente et lite håp for Karlsruher da han reduserte i det 51. minutt, men Alexandru Maxim fastsatte sluttresultatet til 1-3 mot slutten av kampen. Stuttgart går dermed opp på 2. plass ettersom Union Berlin tapte 0-1 hjemme mot Fortuna Düsseldorf.

Hannover 96 klatret også forbi Union på målforskjell etter at de snudde 0-1 til 3-1 hjemme mot Würzburger Kickers. Stefan Strandberg spilte hele kampen for Hannover, mens Iver Fossum ble byttet inn i det 85. minutt og bidro med en assist på Hannovers siste mål.

Kaiserslautern beseiret Veton Berisha og Greuther Fürth (bildet er hentet fra Kaiserslauterns twitterkonto).

I bunnen har Kaiserslautern klatret på tabellen etter at de nå har vunnet 2 kamper på rad. På mandag ble Bochum slått 3-0 etter 3 scoringer av Osayamen Osawe, og lørdag senket samme mann Greuther Fürth. Veton Berisha & co har nå ikke vunnet på 5 kamper og har sågar tapt de 4 siste i ligaen. Berisha spilte hele kampen mot Kaiserslautern, mens Zlatko Tripic ble byttet inn i det 77. minutt.

Ellers tok 1860 München tre viktige poeng da de slo Erzgebirge Aue hele 6-2 fredag kveld. Michael Liendl scoret 2 på straffe, Levent Aycicek scoret 2, mens Daniel Adlung og Sascha Mölders scoret et hver for «løvene». Jobben til Aue ble ikke noe enklere etter at Sebastian Hertner ble utvist like før pause.