2. Bundesliga: Drømmedebuter i Stuttgart, uavgjort i toppoppgjør

227

Stuttgarts nye trener Hannes Wolf fikk sin hjemmedebut på Mercedes-Benz-Arena mandag kveld da laget hans tok imot Greuther Fürth. Den debuten ble ikke bare meget vellykket for Wolf, men også for to av hans spillere. Før det hadde gått 4 minutter hadde debutant Carlos Mané sørget for at det stod 2-0 til Stuttgart, før en annen debutant, Benjamin Pavardi, la på til 3-0 etter 24 minutter. Pavard bidro også med en målgivende på det ene av Manés mål. Kaptein Christian Gentner fastsatte sluttresultatet til 4-0 med en vakker scoring 10 minutter før slutt.

Det endte uavgjort i toppoppgjøret mellom Heidenheim og Braunschweig.

Veton Berisha og Greuther Fürth var helt sjanseløse mot Stuttgart, som nå er oppe på 3. plass etter seieren. Berisha ble byttet ut til fordel for Zlatko  Tripic etter 62 minutter. Søndag møttes Bård Finnes Heidenheim og Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig til toppoppgjør på Voith-Arena. Tim Kleindienst sendte Heidenheim i føringen etter 27 minutter, og det så lenge ut til at det skulle kunne bli den avgjørende scoringen, men Dominick Kumbela utlignet for gjestene i det 76. minutt.

Toppoppgjøret endte dermed med poengdeling, og Braunschweig beholder fortsatt førsteplassen i ligaen. Heidenheim ligger på sin side på 4. plass, 4 poeng bak Braunschweig. Bård Finne satt på benken hele kampen, mens Gustav Valsvik spilte hele oppgjøret.

Opprykksjagende Hannover fikk med seg alle 3 poengene hjemme mot St. Pauli tidlig lørdag ettermiddag. Her var det Kenan Karaman som sendte vertene i føringen 75 minutter ut i oppgjøret etter en målgivende fra Stefan Strandberg, mens Felix Klaus fastsatte sluttresultatet til 2-0 med en overtidsscoring. Strandberg og Iver Fossum spilte hele oppgjøret for Hannover, mens Vegar Hedenstad spilte hele kampen for St. Pauli. Fossum hadde en heading i mål, men den ble annullert for offside. Hannover er nå oppe på 2. plass, mens St. Pauli sliter i bunn og ligger helt sist.

To andre lag som sliter i bunn er Kaiserslautern og Arminia Bielefeld. Søndag møttes de til kamp på Fritz-Walter-Stadion, et oppgjør som endte 0-0. Bielefeld ligger nest sist og står uten seier så langt denne sesongen, mens Kaiserslautern ligger på plassen over.

Nyopprykkede Würzburger Kickers fortsetter å imponere.

Ellers fortsetter nyopprykkede Würzburger Kickers å imponere. Søndag slo de 1860 München 2-0 hjemme på Flyeralarm-Arena etter scoringer fra Elia Soriano og Felix Müller. Den nyopprykkede klubben ligger dermed heltoppe på 5. plass, mens lillebroren i München har falt helt ned på 14. plass etter 3 tap på sine 4 siste kamper.