2. Bundesliga: Union Berlin effektive, Nürnberg sliter i bunn

233

Den 6. runden i 2. Bundesliga er ferdigspilt, og tirsdag møttes serieleder Eintracht Braunschweig og kaospregede Vfb Stuttgart på Mercedes Benz-Arena i Stuttgart. Der var det vertene som kom best igang da Toni Sunjic stanget dem i ledelsen etter 18 minutter. Norske Gustav Valsvik ble byttet ut allerede etter 1. omgang, og selv om Braunschweig spilte seg til flere gode muligheter hjalp det ikke. I stede økte innbytter Kevin Großkreutz til 2-0 for Stuttgart etter en drøy time, og dermed gikk Stuttgart opp på 2. plass 3 poeng bak Braunschweig.

Jens Keller og Union Berlin har grunn til å juble.

Nyopprykkede Wüzburger Kickers har imponert til nå, og lå før runden helt oppe på 2. plass. Onsdag tok de imot kultklubben Union Berlin hjemme på Flyeralarm Arena. Til tross for at vertene spilte seg til flere gode muligheter maktet de ikke å score, og i stedet utlignet Unions Colin Quaner mot slutten av kampen. Han står dermed med 6 mål på 6 kamper, og Jens Kellers menn er nå helt oppe på 3. plass i 2. Bundesliga (riktignok er det 2 lag bak med like mange poeng og to lag med kun 1 poeng mindre).

Runden var også positiv for Kaiserslautern, som tok sin første seier denne sesongen. Det gjorde de ved å score sine tre første mål på hjemmebane denne sesongen da Dynamo Dresden ble slått 3-0 på onsdag.

Verre gikk det for Nürnberg, som tapte Franken-derbyet 2-1 hjemme mot Greuther Fürth. Serdar Dursun sendte Fürth i ledelsen ikke lenge før pause, mens Daniel Steininger økte til 2-0 snaue 10 minutter etter pause. Da hjalp det liteat Guido Burgstaller reduserte for Nürnberg like før slutt. Nürnberg, som i fjor spilte opprykksplayoff, ligger dermed helt sist i 2. Bundesliga. De har fortsatt ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen, og har tapt de 4 siste kampene. Varsellampene begynner for alvor å lyse for Franken-klubben. Veton Berisha spilte hele oppgjøret og bidro med en målgivende på Fürths andre scoring. Zlatko Tripic ble byttet inn i det 73. minutt. Even Hocland spilte hele kampen for Nürnberg.