20. runde: Topplagene drar fra røkla, kjedelig kamp med fire norske

178

Det er ikke uvanlig at PSV, Ajax og Feyenoord dominerer nederlandsk eliteserie. Med noen unntak, har de ofte tatt topp tre. Det ser ut som det blir slik denne sesongen også.

Feyenoord, som ikke har vunnet Eredivisie siden 1999, holder fortsatt en god ledelse, mens Ajax og PSV absolutt er med i tittelkampen.

Willem II – Sparta 3-2:
Det så ut til å bli 2-2, men tre minutter på overtid ble Thom Haye den store helten for hjemmelaget med seiersmål. Før dette kom Sparta tilbake både fra 0-1 og 1-2. Fran Sol og Darryl Lachman scoret også for Willem II, mens Zakaria El Assouzi og Thomas Verhaar (frispark) scoret for Sparta. Seieren ga Willem II et lite pusterom, mens Sparta selv om de ligger på 13. plass absolutt er med i den jevne nedrykksstriden.

Go Ahead Eagles – Utrecht 0-1:
Et selvmål av Xandro Schenk i første omgang sendte Go Ahead Eagles ned på sisteplass. Laget fikk også innbytter Darren Maatsen utvist bare et kvarter etter at han kom inn på banen for andre omgang. Tross 30 minutter i overtall klarte ikke Utrecht å punktere kampen, i stedet var ørnene nær å utligne i sluttminuttene.

Heracles – PSV 1-2:
PSV har ikke tapt på bortebane siden oppgjøret på kunstgresset i Almelo i september forrige sesong (2015), og den lange rekken ble forlenget, noe som gjør at tittelhåpet fortsatt lever i Eindhoven. Heracles fikk alle muligheter til en drømmeåpning, men Jeroen Zoet hadde en fantastisk redning på Samuel Armenteros’ straffe etter ti minutter. PSV tok så over kampen og Andres Guarado var uheldig da han smalt et skudd i tverrliggeren. I andre omgang kom målene. Bart Ramselaar ga PSV ledelsen tidlig i omgangen, og de burde økt til 2-0 på store sjanser. I stedet utlignet Armenteros på en nydelig volley, men Davy Pröpper berget PSV tre minutter før slutt – det vil si han fikk god hjelp da skuddet gikk via en motstpiller og satte keeper ut av spill. Pröpper er forøvrig sterkt linket til Zenit St. Petersburg.

Roda – Excelsior 4-0:
Roda klatret opp fra sisteplassen med bare deres andre seier for sesongen. De fikk god hjelp av gjestene fra Rotterdam. Jurgen Mattheij felte en spiller som sistemann og ble utvist etter 18 minutter. Og frisparket gikk rett i mål fra Dani Schahin. Resten av kampen ble enkel for Roda. Øvrige mål ble scoret av Mitchell Paulissen (2) og Anthanassios Papazogliu.

Heerenveen – Groningen 0-0:
Lokaloppgjøret i nord ble et skikkelig «norsk oppgjør». Martin Ødegaard fikk sin første kamp fra start (byttet ut etter 70 minutter) sammen med blant andre Morten Thorsby på midtbanen. På motsatt banehalvdel var både Ruben Yttergård Jenssen og Alexander Sørloth (byttet ut etter 70 minutter) med i startoppstillingen. Heerenveen var det beste laget i første omgang, mens andre omgang var jevnere. Det var uansett en skuffende forestilling av begge lag, rett og slett en kjedelig kamp.

Ajax – ADO den Haag 3-0:
Ajax hadde ingen problemer mot ADO og holder dermed presset på rivalen Feyenoord. Før kampen var det meste av fokus på Justin Kluivert som fikk sin første kamp fra start, men etter kampen var det danskene som var i fokus. Først scoret Hakim Ziyech for Ajax, før Lasse Schöne satte inn et frispark ti minutter før pause. I andre omgang hadde Kasper Dolberg et spektakulært brassespark som gikk i tverrliggeren, før han fastsatte sluttresultatet til 3-0 kvarteret før slutt da en corner havnet på bakerste stolpe og dansken hadde en enkel jobb.

PEC Zwolle – Twente 1-2:
Twentes Dylan Seys tok hovedrollen i første omgang, først ga han laget ledelsen på et skudd som gikk via en motspiller og satte keeper ut av spill. Så laget han straffe etter en hands, som Queensy Mening utlignet på. Tidlig i andre omgang ble Bersant Celina utvist for gjestene, men selv med ti mann klarte Twente å vinne etter at Oussama Assaidi (tidl. Heerenveen og Liverpool) scoret på sin retur til nederlandsk fotball. Bram van Polen hadde en stoooor sjanse for PEC i sluttminuttene, men klarte ikke å stokke beina riktig og dermed ble det nok en gang null poeng for PEC.

Vitesse – AZ Alkmaar 2-1:
Hjemmelaget tok vare på de sjansene de fikk, mens AZ misbrukte mange. Dermed ble det hjemmeseier. Vitesse ledet 2-0 etter mål av Lewis Baker og Nathan, før Guram Kashia scoret et helt unøvendig og merkelig selvmål. Det sendte AZ inn i kampen, men til tross for store sjanser, klarte de ikke å utligne.

Feyenoord – NEC Nijmegen 4-0:
NEC burde tatt ledelsen helt i starten, men en stor sjanse ble brilliant reddet av keeper Brad Jones. Etter det fant Feyenoord rytmen og hadde full kontroll etter 2-0 til pause. Målscorere var Steven Berghuis, Eljero Elia og Nicolai Jørgensen (2). Jørgensens mål kom helt på slutten, men seieren var likevel aldri truet.