10 runden av Ligue 1

231

Ligue 1

Monaco og Nantes vant sine kamper denne runden og henger med i toppen. Nantes, et lag man ikke regnet med skulle være med i toppen av Ligue 1, er i skrivende stund på en tredje plass, seks poeng bak serielederen PSG og to poeng bak nr. 2 Monaco. Det er kanskje ikke tilfeldig at de har overrasket i år med Claudio Ranieri som trener, som har overrasket tidligere med sitt Leicester.

Monaco vinner 2-0 mot Caen med scoringer fra Keita Balde og Radamel Falcao. Falcao som setter inn sin 13 scoring for sesongen og er for øyeblikket toppscorer i ligaen foran Cavani. Dette var en viktig seier for Monaco som fortsatt henger på PSG. I den siste kampen av runde 10 møttes Marseille – PSG. Marseille med sine 17 poeng kunne rykke opp til en tredje plass med seier her og PSG med sine 25 poeng kunne stikke av fra sine motstandere med en seier i denne kampen. Kampen startet best for hjemmelaget som scoret etter 16 minutter ved L. Gustavo. PSG ville være med på leken og Neymar utlignet etter 33 minutter. I det 78 minutt tok Marseille ledelsen igjen ved F. Thauvin. I det 87 minutt ble Neymar utvist og man skulle tro jobben ble lettere for Marseille, men i det 93 minutt ga de bort et frispark hvor Cavani scoret sitt 9 mål for sesongen og skaffet ett poeng for bortelaget.  Nantes som spilte mot Guingamp vant 2-1 og henger med i toppen av Ligue 1. Nantes som kun har scoret 9 (!) mål ligger imponerende nok på en tredje plass. Lyon, som man regner med skal være med i toppen vant imponerende 5-0 mot Troyes og fikk med seg tre viktige poeng. Spilleren som imponerte mest var tidligere Manchester United spiller Memphis Depay, som scoret hattrick. De ligger nå sju poeng bak serielederne PSG.

Andre steder i Legue 1 spilte Amiens mot Bordeaux, Amiens som ligger på nedre halvdel av tabellen vant overraskende mot et Bordeaux, som ligger på øvre halvdel og misbrukte sjansen til å klatre på tabellen. Amiens vant 1-0 og fikk med seg tre viktige poeng. Amiens ligger nå på en 16. plass med ni poeng og en kamp mindre spilt. Bordeaux Ligger på en 7. plass med 16 poeng, ni poeng bak PSG. I en kamp mellom to lag midt på tabellen, Angers – Toulouse, vant Toulouse 1-0. Issa Diop var eneste målscorer i det 38 minutt. Toulouse klatret forbi Angers og opp til en 10 plass på tabellen og Angers ligger på en 12 plass med 12 poeng på 10 kamper.

Metz som før denne runden sto med 3 poeng og lå helt sist på tabellen skulle spille mot Dijon som også ligger i bunnen på en 17 plass. Dijon startet best i denne kampen med scoring allerede etter 10 minutter fra Cedric Varrault. Rett før pause, som er et veldig gunstig tidspunkt å score på, scoret Metz og Nolan Roux. I det 50 minutt scoret Naim Sliti og 2-1 til Dijon. Dette ble sluttresultatet og Dijon fikk tre viktige poeng i bunnstriden. Metz har kun tre poeng etter 10 kamper og ligger helt sist.

I en kamp mellom to lag som ligger på øvre halvdel møttes St-Etienne – Montpellier. St-Etienne med to nordmenn på benken, fikk en scoring mot seg etter 21 minutter fra Isaac Mbenza. Søderlund ble byttet inn etter 36 minutter uten at det hjalp på resultatet. Montpellier med sin ene scoring vant kampen og klatret opp på en 8 plass med 15 poeng to peng bak St-Etienne med sine 17. Selnæs var også på benken, men kom ikke inn i denne kampen.

Lille, laget som mange trodde ville ligge høyere på tabellen med ansettelsen av Marcelo Bielsa, ligger på en skuffende 19. plass nest nederst i Ligue 1. Lille møtte Rennes i en veldig viktig kamp i bunnen av tabellen. Lille kunne ikke startet værre med 1-0 i fleisen etter seks minutter etter scoring fra B. Bourigeaud. I det 86 minutt fikk Lille og H. Mendyl rødt kort. Rennes med sin scoring etter seks minutter holdt til en seier mot Lille som fortsatt ligger på 19 plass med triste seks poeng. Rennes med sin seier ligger på en 15 plass med ni poeng.