Målløst på Britannia

139

Stoke City – Arsenal 0 – 0

Det var store forventninger til oppgjøret på Britannia Stadium da Arsenal kom på besøk. Det var to lag som har spilt svært attraktiv fotball store deler av sesongen som møttes. Dessverre var flere av de beste spillerne utilgjengelige både hos Stoke og Arsenal. Xerdan Shaqiri var ikke å se i troppen til hjemmelaget, mens Mesut Özil hadde pådratt seg en liten skade tidligere i uka. Alexis Sanchez hadde man håp om at skulle rekke kampen etter et lengre skadefravær, men Arsene Wenger valgte tilslutt å spare chileneren.

Førsteomgang starter med mye bølging frem og tilbake før omgangens største sjanse kom i det 21. minutt da Joel Campbell slo en strøken gjennombruddspasning til Olivier Giroud. Franskmannen forsøkte å bredside ballen i lengste hjørne med venstrefoten, men Stokes solide sisteskanse Jack Butland kom ut, gjorde seg stor og blokkerte avslutningen.

Også Stoke hadde flere sjanser i første omgang, men det stod allikevel 0-0 da dommer Craig Pawson blåste til pause.

Andre omgang starter hvor den første slapp. Stoke kommer til en stor sjanse ved Joselu og Bojan, men Petr Cech stopper forsøkene til dem begge.

Etter dette skaper ikke lagene noe særlig bortsett fra en og annen småsjanse. Arsenal lider merkbart av alle fraværene og har tydelige mangler rent kreativt, mens Stoke virker nesten litt fornøyd med uavgjort noe som blir tydelig mot slutten av kampen da Mark Hughes bytter inn Charlie Adam og Marco van Ginkel for Marko Arnautovic og Ibrahim Affelay med om lag 5 minutter igjen på klokken.

Allikevel kommer Stoke til noen massive sjanser like før slutt og Cech må varte opp med noen skikkelige klasseredninger for å holde nullen.

Kampen ender målløs, noe forsåvidt begge lag kan være brukbart fornøyd med, gjestene kanskje litt mer enn vertene.