Arsenal buldret frem og la presset på Liverpool

13
Emirates Stadium
Arsenal har hatt et helt vanvittig 2024. Foto: Singha94, Wikimedia

Arsenal tok tre sikre poeng lørdag kveld, da de vant 3-0 på bortebane mot Brighton. Mikel Artetas mannskap leder igjen Premier League.

Gullkampen i Premier League fortsatte lørdag.

Arsenal måtte forsøke å svare på Manchester Citys seier over Crystal Palace tidligere på dagen, da Brighton var motstander.

Artetas tropper tok raskt kontroll over kampen, og laget var nær ved å få en drømmestart.

Allerede etter ett minutt fikk forsvarsspilleren Gabriel en stor sjanse på et frispark av Martin Ødegaard, men headingen gikk like forbi fra kort hold.

Gjestene viste raskt tenner, og de fortsatte mot Brightons mål.

Bukayo Saka fikk også en stor mulighet etter omtrent et kvarter, hvor han sendte ballen utenfor.

Arsenal dominerte mot et Brighton-lag som ikke var så pågående som man kunne få inntrykk av at de ville være på hjemmebane.

Dominansen fra Arsenal ble utnyttet etter 31 minutter.

Da ble Gabriel Jesus felt i området, noe som resulterte i et straffespark.

Saka tok ansvaret og scoret sikkert til 1-0.

Det første nærgående forsøket fra hjemmelaget kom etter 43 minutter, da Julio Enciso sendte av gårde et kvalifisert skudd, men David Raya i målet hadde kontroll på det.

Etter pausen fikk Brighton mer kontroll på spillet og overtok ballbesittelsen.

Men det hjelper ikke når man ikke kan forsvare seg skikkelig.

Etter 62 minutter økte Arsenal ledelsen da Kai Havertz dyttet ballen forbi Bart Verbruggen etter et opplegg fra Jorginho.

Også den tidligere Brighton-spilleren Leandro Trossard testet Verbruggen syv minutter senere, men keeperen kom seg ned og avverget.

Trossard gjorde imidlertid vondt verre mot sin gamle klubb med tre minutter igjen av ordinær tid.

Offensivspilleren ble spilt alene gjennom og lobbet elegant ballen over Verbruggen, og dermed var alle tre poengene sikret.

Det endte med en sikker 3-0-seier til Mikel Artetas lag, som flyttet opp til første plass og la presset på Liverpool, som møter Manchester United på søndag.