Atletico sliter med å finne formen i La Liga

132

Runde 4 i La Liga ble spilt denne helgen, og det er så langt svært mange lag som sliter med å finne formen. Mange lag har underprestert så langt. Atletico Madrid har 5 poeng på 4 kamper mot relativt svak motstand. Villareal og Valencia har også hatt en dårlig start. Sevilla sliter også etter tap på hjemmebane søndag kveld.

Rayo Vallecano tok sine første poeng på fredag da de slo Huesca 1-0 på bortebane. Atletico Madrid klarte bare 1-1 hjemme mot Eibar, noe som er langt under forventningen til Simone. Dette er den svakest sesonginnledning siden Simone kom til Atletico.

Barcelona er eneste lag med full pott. Kampen på Anoeta mot Real Sociedad ble ikke noen enkel seier. Hjemmelaget tok ledelse ved Artiz etter 12 minutter. Det tok lang tid før Barcelona kom ajour. Etter 63 minutter skapte Suarez balanse. 3 minutter senere avgjorde Dembele. Det hjelper å ha en reservebenk som faktisk styrker laget. Midtbanen med Rakitic, Rafinha og Roberto fungerte ikke optimalt. Det manglet litt flyt. Da Coutinho og Sergio Busquets ble byttet inn skjedde det straks mer. Arturo Vidal kom også inn mot slutten. Hjemmelaget hadde flere store sjanser, bl.a. to situasjoner alene med Ter Stegen som reddet mesterlig. Det var matchvinner redninger. Jordi Alba klargjorde etter kampen at Barcelona har verdens desidert beste keeper.

Real Madrid hadde en vanskelig bortekamp på lørdag. Athletic Bilbao er kjent får å være et de vanskeligste lagene å møte. Real Madrid måtte klare seg med uavgjort 1-1 på San Mames. Hjemmelaget tok ledelsen etter 32 minutter ved Muinain. Det ble også pauseresultatet og det var ikke helt ufortjent. I andre omgang tok Real Madrid komandoen og presset hardt på. Utlikningen kom ved Isco som headet inn et innlegg fra Carvajal.

Villareal klarte endelig å ta sesongen første tre-poenger i bortemøtet mot Leganes. 1-0 ble det etter scoring av Carlos Bacca. Men Villareal har litt å jobbe med. De vant denne kampen fortjent, men det kunne fort ha gått galt også her da Leganes fikk straffe rett etter pause. Dessverre for Leganes så setter Guido den straffen langt over. En helt håpløst dårlig straffe.

Øvrige resultater:
Valencia – Betis 0-0. Valencia fremdeles uten seier i årets liga.
Espanyol – Levante 1-0. Scoring av Sergio Garcia. Lillebror i Barcelona har fått en god start på sesongen. 4. plass på tabellen.
Valladolid – Alaves 0-1. Alaves fikk vinnermålet 4 minutter på overtid ved Gomes.

En av rundens aller største overraskelser kom i Sevilla der Getafe var på besøk. Sevilla var store favoritter til å vinne, men Getafe vant 2-0, og det var Angel som scoret begge målene.

Runden avsluttes mandag kveld da Girona tar i mot Celta Vigo.