Avd. 2: Analyser/fakta 19.runde: Lyn med 5 poengs luke etter 6-2 seier over «Loket»

668
Daniel Oladimeji Oluwaseun Akindayini scoret alle 4 målene for Gjøvik-Lyn i 4-2 seieren over Stabæk 2. Foto: Jonny Isaksen, FK Gjøvik-Lyn

Lyn vant 6-2 over Lokomotiv Oslo og Stabæk 2 tapte 4-2 på Gjøvik. Daniel Oladimeji Oluwaseun Akindayini scoret alle fire målene for Gjøvik-Lyn! I tillegg vant Eidsvold TF 1-0 borte mot Frigg i Oslo, og dermed leder Lyn med 5 poeng på Eidsvold TF, og 6 poeng foran Stabæk 2.

Redalen tok sin andre seier for sesongen da laget vant 3-2 på Lillehammer og står nå med 11 poeng. Det er 9 poeng opp til sikker plass for Redalen etter denne serierunden og 7 kamper gjenstår.

Resultater 19.serierunde:

2/9: Frigg – Eidsvold TF 0-1

Jonatan Andrè Teigland ble matchvinner med kampens eneste scoring etter 83 min. Eidsvold TF fikk revansje for 2-3 tapet hjemme mot Frigg tilbake i mai måned

vi får kampanalyse av bortelagets spiller, Henrik Ulseth: En sjansefattig kamp som Frigg åpner best. De har mest ball de første 10 minuttene, uten at de skaper noen store målsjanser. Deretter får vi mer kontroll på kampen og får et lite overtak. Spillet flyter aldri for noen av lagene, og det blir mye dueller og løping. Etter 83 minutter kommer Piotr rundt på kant, han spiller inn til Jonatan som setter ballen i mål fra kort hold. Etter dette klarer aldri Frigg å true oss. Føler 0-1 er et greit resultat ut fra hvordan kampen var. En viktig seier som gjør at vi fortsatt henger med i kampen om opprykk, avslutter Ulseth til fotballnerd.no

2/9: Lillehammer – Redalen 2-3

hjemmelaget leder 2-0 ved pause, men så våkner tabelljumbo-laget Redalen til og scorer 3 mål i 2.omgangen og vinner på Stampesletta! Pål Haugland blir matchvinner i det 85 min. Vår-oppgjøret i mai endte 1-1 på Redalen

2/9: Flisa – Tynset 1-2

hjemmelagets spiller, Oskar Hatten Engerbakk, får sitt første gule kort etter 70 min, og sitt andre gul 2 min senere, noe som betyr rødt kort. Flisa sliter i nedrykksstriden med sin 13 plass og kun 14 poeng, 6 poeng unna sikker plass. Tynset innkasserte sin andre borteseier på 9 bortekamper (7 bortetap) Tynset vant også i mai, da ble det 1-0 hjemme mot Flisa

2/9: Ready – Valdres 2-0

Matias Belli Moldskred scoret begge målene for Ready. Ready vant også i mai, da ble det 2-1 seier i Valdres

hjemmelagets kaptein, Daniel Støer Hagen, gir oss følgende analyse av kampen: – Valdres med mest ball de første 10-15, deretter tar Ready over stort sett resten av kampen og 2 mål av Mathias Belli i 2. omgang sikrer oss seieren, avslutter Hagen til fotballnerd.no

Kaptein på Valdres, Thomas Brekken, har sin analyse klar: – Jeg synes vi er gode det første kvarteret, da legger Ready seg lavt og lar oss styre kampen. I denne perioden klarer vi å komme til innlegg og skape noen sjanser. Etter dette tar Ready fullstendig over. De scorer tidlig i 2. omgang og vi klarer aldri å svare. Vi går i oppløsning og jobber en og en resten av kampen. Ready kontrer inn fortjent 2-0, noe som blir sluttresultatet. Årsverste fra vår side, avslutter Brekken til fotballnerd.no

3/9: Korsvoll – Raufoss 2 3-2

mye skjer på slutten av kampen; bortelaget utligner til 2-2 i det 89.min, men Korsvoll scorer 3-2 målet minuttet etter og vinner 3-2. Chimaobi Ifeanyichukwu Ifejilika blir matchvinner. Korsvoll vant forøvrig forrige oppgjør i mai, da med en knepen 1-0 seier på Raufoss

hjemmelagets spiller, Anders Winther Kogstad, gir oss følgende analyse av kampen: – Nydelig å vinne på overtid. Kampen er jevn med mange sjanser begge veier. Korsvoll har kanskje de største sjansene og vi burde drept matchen før de utligner rett før slutt. Herlig at nykommer Chima Vincent (fra Oppsal) avgjør på overtid. Raufoss stilte et god lag og vil nok ha gode muligheter til å holde seg hvis de stiller med det samme laget framover. Ryktene sier at Raufoss vurderer protest siden de mener at jeg skulle stått over pga 5 gule kort. Problemet er bare at jeg har 6 gule kort og sto over mot Frigg, avslutter Kogstad til fotballnerd.no

3/9: Lyn – Lokomotiv Oslo 6-2

Christoffer Lars Simensen blir 2-målsscorer for Lyn, det samme med Ole Jørgen Sylling Berg for Lokomotiv Oslo. Lyn vant også oppgjøret i mai, da ble det 2-0 seier, også da scoret Christoffer Lars Simensen 2 mål.

Lyns kaptein, Benjamin Nessjø Nyheim, var meget fornøgd med nok en ny seier, denne gangen 6-2 over Lokomotiv Oslo. Foto: Lyn Toppfotballs hjemmeside

vi får følgende kampanalyse av hjemmelagets kaptein og målscorer, Benjamin Nessjø Nyheim: – Vi leder fortjent 2-1 til pause, i en omgang der vi har underprestrert. Lavt balltempo og lite aggressivitet i gjenvinningspresset gjør at vi ikke er fornøyde. I pausen blir vi enige om å skru opp nettopp balltempo og å være raskere og mer aggressiv i omstillingsfasen A-F. Vi går ut i andre omgang og scorer to kjappe på under 4 minutter og derifra og ut styrer vi kampen totalt. «Loket» blir slitne av å løpe mye i mellom og vi øker til 6-2 mot slutten. Kunne godt ha scoret 1-2 mål til også, med skudd på innsiden av stanga og sjanser alene med keeper. Alt i alt en grei kamp, men vi har mye å jobbe med videre. Tar med oss at vi scorer 6 på et av avdelingens gjerrigste lag, men slipper til baklengsmål for lett, avslutter Nyheim til fotballnerd.no

4/9: Gjøvik-Lyn – Stabæk 2 4-2

«Man of the match», Daniel Oladimeji Oluwaseun Akindayini, scoret alle 4 målene for Gjøvik-Lyn, i en kamp der bortelaget fikk sin kaptein, Anders Johan Johansen, utvist med direkte rødt kort etter 90 spilte minutter. Stabæk 2 sitt andre bortetap på 10 bortekamper (8 seirer) Gjøvik-Lyn fikk revansjert sitt 3-0 tap borte mot Stabæk 2 i mai måned