Avd. 2: Analyser/fakta 25.runde: Fortsatt spenning i topp og bunn – Lyn får poengtrekk!

630
Lokomotiv Oslo jubler for ny kontrakt etter 3-0 seieren over Raufoss 2. Foto: Lokomotiv Oslo

Lyn spilte 1-1 borte mot Frigg i en kamp Lyn ledet til det 86 min, når et selvmål blir avgjørende og poengdeling som resultat. Stabæk 2 vant toppoppgjøret på Eidsvold med 2-1, og ligger nå kun to fattige poeng bak på tabellen. HVIS Lyn får et poengs trekk av NFF for bruk av en ikke spilleberettiget spiller i 3-2 seieren over Ready, så skiller det kun et poeng mellom Lyn og Stabæk 2 før siste serierunde. HVIS Lyn blir fratatt 3 poeng, da leder plutselig Stabæk 2 med et poeng på Lyn! Avgjørelsen er ikke tatt enda fra NFF når dette skrives onsdag 18.okt.

Lyn møter Korsvoll på Bislett mens Stabæk 2 møter Redalen på Nadderud. Dette blir en thriller!

I bunnen av tabellen er det fortsatt spenning. Lillehammer tapte «6-poengskampen» mot Gjøvik-Lyn 0-2, mens Ready tapte 4-1 borte mot Korsvoll. Dette betyr igjen at det skiller fortsatt et poeng mellom lagene på hver sin side av streken. Ready la inn en protest til NFF i etterkant vedr 3-2 tapet for Lyn, men protesten ble avvist og dermed fikk ikke Ready noe ut av det i form av poeng og tilkjent seier. Ready møter nå Tynset mens Lillehammer skal spille borte mot Flisa. Lillehammer har 6 minusmål mens Ready har 14 minusmål før siste serierunde, men Lillehammer må gå for seier i bortemøtet med Flisa for å ha et håp om at Ready snubler hjemme for Tynset. Ingenting avgjort her heller!

Endelig vant Redalen hjemme i siste forsøk da det ble 3-0 over Flisa. Begge lagene er å finne i 4 div neste år.

Resultater 25.serierunde:

14/10: Eidsvold TF – Stabæk 2 1-2 (1-1)

før avspark: Toppoppgjør mellom to lag som kjemper om opprykk sammen med Lyn. Hjemmelaget ligger to poeng bak gjestene.

toppoppgjøret endte med Stabæk 2 seier på Eidsvoll, noe som igjen betyr at Eidsvold TF må forberede seg på en ny sesong i Norsk Tipping ligaen, mens Stabæk 2 fortsatt kjemper om opprykk sammen med Lyn.

bortelagets spiller, Tobias Borchgrevink Børkeeiet, fikk rødt kort i det 58 min etter to gule kort i kampen. Avdelingens toppscorer, Sebastian Pedersen, ble matchvinner med sin scoring i det 79.min, hans 22. seriemål for sesongen. Eidsvold TF tapte sin andre hjemmekamp for sesongen, mens Stabæk 2 vant sin ellevte bortekamp

vi får en kampanalyse fra hjemmelagets trenerassistent, Karim Essediri: – Stabæk startet bra. Og har ballen en del. Men de skaper ikke mye. Jevner seg ut etter ca 10 min. Da er vi flinke med eget spill og hindre Stabæk målsjanser. Rettferdig 1-1 til pause. Jevn 2. omgang. Så får de fortjent rødt kort. Vi skaper 3 store sjanser da men klarer ikke å score da er vi klart best. De scorer 2-1 ut av ingenting. Stabæk er ett meget godt lag som spiller fin fotball, avslutter Essediri til fotballnerd.no

14/10: Korsvoll – Ready 4-1 (2-0)

før avspark: Korsvoll på en sikker plass (4.plass) mens Ready kjemper om å unngå nedrykk.

Korsvoll vant 4-1 og Ready fikk sitt trøstemål i siste kampminutt ved Nikken Damvall. Ready er fortsatt over streken, poenget foran Lillehammer, som også tapte sin kamp hjemme for Gjøvik-Lyn.

vi fikk en ny kampanalyse fra Readys spiller, Daniel Støer Hagen: – En litt merkelig fotball kamp. Ready er svært dominerende i banespillet og skaper en god del helt fra første minutt i kampen. Etter å ha misbrukt et par gode muligheter i løpet av de første 5 minuttene får Korsvoll kommet seg rundt på vår venstre side og får slått, først en god redning av Readys keeper, men returen blir kontant satt inn av en Korsvoll spiller. Deretter og ut fortsetter Ready å styre det meste som skjer, men får aldri til det helt store. Dette ender med et pause resultat på 2-0 til Korsvoll etter enda et mål ganske så likt det første.

2. omgang fortsetter i samme spor og Ready begynner å ta større og større risiko. Korsvoll får satt inn 3-0 midt i omgangen etter litt uheldig forsvarsspill og deretter sitt 4 mot slutten av kampen. Ready får et veldig fint reduseringsmål, men det er det, avslutter Støer Hagen til fotballnerd.no
f.v: Marcus Kristiansen og Gaute Skogtun (Korsvoll) og Philippe Nziza (Ready) i duell. Foto: Korsvoll Fotball

14/10: Redalen – Flisa 3-0 (1-0)

før avspark: Bunnoppgjør mellom to lag som har rykket ned. Redalen står uten hjemmeseier og denne kampen var siste mulighet til å bokføre sin første seier på eget gress.

Endelig vant Redalen og det stoppet på 3-0! Redalen gikk dermed forbi Raufoss 2 på tabellen med et poengs klarering, siden Raufoss 2 tapte sin kamp hjemme for Lokomotiv Oslo

vi fikk en analyse av 3-0 seieren av Redalens nr. 2, Thomas Bjerke: – Kampen startet med et lite overtak av Flisa som kom seg til et par gode muligheter. Vi virket til å være usikre på underlaget som for dagen var meget glatt og kom ikke skikkelig igang med vårt eget spill. Etter 15-20 min begynte det å sitte mer og mer og vi tok over kampen. Vår nye formasjon 3-5-2 ga oss gevinst da vi kunne stå høyt og presset Flisa sitt forsvar til en feil som enkelt ga oss 1-0. Etter dette og ut kampen var vi det beste laget. De to neste målene kom etter noen mønsterangrep på overganger. Vi hadde full kontroll og presset de høyt i banen slik at et naivt Flisa som ville sette igang bakfra gjorde feil på feil.

Siste del av 2.omgang ble en transportetappe hvor vi stadig var farlig frempå og burde ha plusset på et mål eller to til. Flisa avsluttet kampen med et par små farligheter uten at de kom til de helt klare sjansene. 2 seire på de 3 siste kampene med den nye formasjonen og at vi i mange av de siste kampene har hatt mer ballinnhav og mye fint spill beviser at vi kan bite godt fra oss tross en elendig sesong av oss. Vi har ikke vært på vårt beste i år og får dermed som fortjent. Allikevel akter vi å avslutte best mulig og vi drar til Stabæk neste helg for å påvirke opprykket. Vi har i våre egne øyne litt å spille om også. Rykke opp en plass på tabellen og komme over 20 poeng med seier, avslutter Bjerke til fotballnerd.no

14/10: Tynset – Valdres 3-2 (0-2)

før avspark: Begge lagene har sikret fornyet kontrakt i Norsk Tipping-ligaen. Ingenting som står på spill, kun æren å spille for.

Tynset vant oppgjøret 3-2, men det var gjestene som ledet 2-0 ved pause etter mål av Mönell og Høglien.

Tynset våknet etter hvilen og Fredrik Rynning Andresen fant nettmaskene to ganger før Brede Moen fastsettet sluttresultatet til 3-2 i kampens siste minutt foran 150 tilskuere på Nytrømoen gras. Tynset fikk dermed revansje for 1-0 tapet i Valdres tilbake i juli måned

14/10: Raufoss 2 – Lokomotiv Oslo 0-3 (0-2)

før avspark: Hjemmelaget har rykket ned til 4.div, mens gjestene kjemper om fornyet kontrakt, og en seier her, sikrer plassen.

Bortelaget gjorde jobben sin ved å vinne 3-0 på Raufoss og fornyet dermed sin kontrakt i NT-Ligaen, mens Raufoss 2 på forhånd var klar for 4.div spill i 2018. Ole Jørgen Sylling Berg, Jørgen Østerås og Lars Thorsteinsen Toft scoret målene for Oslo-laget. Lokomotiv Oslo vant også det første oppgjøret i juli, da ble det 1-0 i Oslo etter mål av Erlend Tjøtta Vie

14/10: Frigg – Lyn 1-1 (0-1)

før avspark: Frigg har fornyet kontrakten med sin 5.plass, mens Lyn kjemper om opprykk til PostNord-ligaen.

Det ble poengdeling i Oslo-oppgjøret mellom Frigg Oslo og Lyn Toppf., noe Lyn ikke var fornøgd med etter kampslutt. Lyn tok ledelsen etter 7 min på straffe ved Markus Norheim Cham, men 4 min før kampslutt, utligner Frigg på et selvmål av Anders Borovski Lübeck.

Dermed leder Lyn med to fattige poeng foran Stabæk 2, MEN klagen er under behandling i NFF og det er en innstilling på et poengs trekk for Lyn etter kampen mot Ready (3-2 seier) der Lyn brukte en spiller som ikke var spilleberettiget. Isåfall er det kun et poeng som skiller Lyn og Stabæk 2 før siste serierunde! Dette blir en thriller!

Nå skal Lyn møte Korsvoll på Bislett lørdag, forøvrig vant Lyn bortekampen mot Korsvoll 3-2 i juli, mens Stabæk 2 møter Redalen. Stabæk 2 vant 6-0 borte mot Redalen i juli i det første ligaoppgjøret. Begge lagene må vinne i utgangspunktet, så her er det spenning til siste minutt!

14/10: Lillehammer – Gjøvik-Lyn 0-2 (0-1)

før avspark: Begge lagene kjemper iherdig mot å unngå nedrykk, Lillehammer under streken med 26 poeng, mens gjestene fra Gjøvik var over med 28 poeng. Mye stod på spill!

Kampen endte med Gjøvik-Lyn seier etter mål av Gard Simenstad og Øyvind Sørum. Dermed fornyet kontrakt for Gjøvik-laget, mens det spøker for Lillehammer. Siden Ready også tapte sin kamp, er det kun et poeng som fortsatt skiller Lillehammer og Ready på hver sin side av streken, så her er ingenting avgjort. Lillehammer skal nå møte Flisa borte, mens Ready skal hjemme mot Tynset. Et av de lagene følger Flisa, Raufoss 2 og Redalen ned i 4.div og svaret får vi på førstkommende lørdag. Gjøvik-Lyn vant forøvrig hjemmekampen i juli, da med 3-2.

vi fikk følgende analyse fra kampen av bortelagets kaptein, Dag Alexander Olsen: – Det var våres beste treningsuke på veldig veldig lenge så hadde en god følelse før matchen, vi jobbet knallhardt å så ut som et lag igjen når vi virkelig trengte det. 2 knallfine mål idag og bra forsvars jobb av samtlige, avslutter Olsen til fotballnerd.no

vi fikk også en analyse fra Lillehammers kaptein med nr 4 på ryggen, Lars Lundgren Torgersen, der vi også spurte hvordan han ser på dette at Ready kan bli tilkjent 3-0 seier og 3 poeng grunnet Lyns bruk av en ikkespilleberettiget spiller i 3-2 tapet, og som er under behandling på dette tidspunktet i NFF:Alt i alt var Gjøvik bedre denne lørdagen. Skuffende at vi ikke klarer eller evner bedre i en så viktig kamp. Tror ikke Ready har håp om å få noen poeng siden det ikke var de som klaget inn Lyn og at det kom etter 24 timers regelen. Lyn blir nok fratatt 1,2 eller 3 poeng. Vi har et bitt lite håp men da skal mye klaffe, avslutter Torgersen til fotballnerd.no