Avd. 3: Analyser/fakta 21.runde: Fløy IL rykker opp til 2.div etter 8 seirer på rad

511

Fløy IL vant 2-1 borte mot Sola og kan feire sitt opprykk til 2.div i hjemmekampen mot Pors førstkommende lørdag. Laget har 16 poengs forsprang på nettopp Pors og det gjenstår 15 poeng å kjempe om i de neste 5 serierundene.

fotballnerd.no gratulerer Fløy IL med opprykk og spill i 2.div neste år

Mange lag kjemper om å unngå å rykke ned til 4.div, ganske jevnt fra 7.plassen (Sola) til Sandnes Ulf 2 på 13.plass, kun 9 poeng som skiller.

Resultater 21.serierunde:

14/9: Madla – Staal Jørpeland 4-2

Adi Dukic ble 2-målsscorer for hjemmelaget, mens Even Østensen ble 2-målsscorer for Staal Jørpeland.

Madlas spiller, Magnus Normann Aasjord, har følgende kampanalyse å by på: – Vi starter kampen relativt dårlig og får ett tidlig mål imot. Vi svarer kjapt med 2 mål. Etter det føler vi oss aldri truet, Staal spiller en veldig svak kamp så vi kontrollerte det egentlig inn. Staal slo som regel bare langt på spissene sine, noe som var enkelt å oppfatte etter hvert. Madla som prøver å ha ballen på bakken, og ikke Staal, avslutter Aasjord til fotballnerd.no

Vi får følgende analyse fra kampen av bortelagets spiller og målscorer, Even Østensen: – Vi åpnet bra og fekk et tidligt mål. Lars Edvard spiller meg fint gjennom alene med keeper og jeg setter ballen ned i hjørne. Men dessverre blir vi med på Madla sitt spill, der ballen er mer i lufta enn på bakken. Madla er veldig god på akkurat den type spill og derfor blir vi hengene etter. Vi slipper inn 2 dødballer i første omgang, så vi klarer ikke å komme med i kampen etter det. Andre omgang blir lik. Madla scorer 2 ganger til etter lange baller opp på spissene. Vi får et trøste mål helt på slutten av kampen der Lars Edvard spiller meg alene med keeper nok en gang. Madla vinner fortjent der fin spillet ble utelatt, avslutter Østensen til fotballnerd.no

16/9: FK Tønsberg – Brodd 1-1

hjemmelagets spiller, Junior Franck Kouta, reddet et poeng med sin utligning i det 90.min foran 186 tilskuere på Tønsberg Gressbane KG. FK Tønsberg vant det omvendte oppgjøret i juni med 4-2 borte.

16/9: Halsen – Sandnes Ulf 2 2-3

bunnoppgjøret endte med borteseier til Sandnes Ulf 2, noe som betyr at laget har 22 poeng og kun et fattig poeng unna riktig side av nedrykksstreken. Halsen er under streken med sine 23 poeng, men samme poengsum som Staal Jørpeland som ligger over.

16/9: Express – Bryne 2 1-1

bunnoppgjøret endte med poengdeling 1-1. Express har dermed 11 poeng og 12 poeng unna sikker plass, og når det er kun 15 poeng å kjempe om, kan vi vel med sikkerhet si at Express er hvert øyeblikk klar for 4.div. Bryne 2 er under streken men med samme poengsum som Staal over streken (23 poeng) Express har ikke vunnet hjemme i årets sesong (0-4-6)

16/9: Pors – Lura 3-2

Lura kjemper en innbitt kamp om å unngå nedrykk til 4.div og tapte 3-2 i Porsgrunn. Lura er derimot fortsatt over streken med sine 25 poeng.

16/9: Sola – Fløy 1-2

Fløy IL er klar for 2.div etter at laget vant avdeling 3 i Norsk Tipping ligaen.

Fløy sin spiller, Dardan Dreshaj, kommer med følgende analyse av kampen: – Vi møter et godt lag på en vanskelig bortebane, som spiller god fotball i første omgang. Vi henger ikke med og er for tafatte i 1 og 2-baller. De kontrer inn et mål og går inn til pause med 1-0. I 2.omgang så snur vi om, vi presser dem hardt og skårer 2 mål. Sola har sjansen til å skåre ved to anledninger, men idag hadde vi flaksen med oss, men samtidig viser vi hvorfor vi rykker opp, avslutter Dreshaj til fotballnerd.no

18/9: Start 2 – Viking 2 2-0

Start 2 fikk revansje for 3-0 tapet i Stavanger i det første oppgjøret i juni måned.

Tabellen viser: Fløy IL på toppen og klare for opprykk med sine 54 poeng, 2.plassen tilhører Pors med 38 poeng, og vi finner FK Tønsberg på 3.plassen med 36 poeng.

Under streken: Halsen og Bryne 2 med 23 poeng, Sandnes Ulf 2 med 22 poeng, og sist er Express med 11 poeng, og ganske sannsynlig har laget rykket ned til 4.div.

Toppscorer: Tobias Lauritsen, Pors Grenland, 22 mål