Avd. 3: Analyser/fakta 22.runde: Rundt 9 lag kjemper imot «nedrykksspøkelset»

771
Hjemmedebutant Erik Marcussen, Omar Markovic og Sven Fredrik Stray noe mellomfornøyde etter kampen mot Pors Grenland. Foto: Fløy IL på facebook

Fra 5.plass til 13.plass, skiller det kun 9 poeng når det gjenstår 4 serierunder og 12 poeng å kjempe om. Express er eneste laget som er klar for 4.div i 2018, og Fløy er allerede vinnere av avdelingen og opprykk til 2.div.

Toppkampen mellom Fløy og Pors Grenland, endte 0-0.

Resultater 22.serierunde:

21/9: Brodd – Madla 1-2

Madla og Brodd er på trygg grunn på tabellen. Adi Dukic ble matchvinner for Madla da han scoret 2-1 målet, han scoret også Madlas første mål etter et minutt foran 440 tilskuere.

23/9: Lura – FK Tønsberg 2-0

første oppgjøret i serien endte 1-1 i Tønsberg. Viktig seier for Lura som ligger over nedrykksstreken.

hjemmelagets spiller, Michael Bekke, gir oss følgende kampanalyse: – Utrolig viktig seier. Nå har vi 19 poeng på de siste 7 hjemmekampene, noe som gjør oss til ett av de beste hjemmelagene i divisjonen. Vi ser lyst på de fire siste kampene, og tror vi er kapable til å vinne alle de gjenstående «cupfinalene». Det blir tett og jevnt helt inn, men jeg tror vi skal klare dette.

Vi vinner kampen 2-0 på en dag hvor ting lugger litt for oss. Det er sterkt og vi tar med oss det inn i fortsettelsen, avslutter Bekke til fotballnerd.no

23/9: Staal Jørpeland – Viking 2 3-2

David Eie ble matchvinner med straffescoring i det 89.min for Staal Jørpeland. 300 tilskuere var tilstede på Jørpeland stadion og seieren betyr at laget fra Jørpeland er å finne over den berømte nedrykksstreken, men med samme poengsum som Halsen under.

Nevnte David Eie, gir oss følgende analyse av 3-2 seieren: – En blytung kamp, på en seig matte. Viking tar kommando over banespillet ganske kjapt, men vi skaper flere farligheter i første omgang og leder fortjent. Vi slurver litt ved 2-3 anledninger, og Viking er effektive og scorer to kjappe rett før pause.

Andre omgang klarer vi aldri å løfte spillet, men holder tritt defensivt og holder oss i kampen. Jeg venter og venter på å få sjansen jeg trenger der fremme, og kommer til slutt løs i bakrom etter at Viking står høyt. Keeper legger meg i bakken, og med vår faste straffeskytter byttet ut, så fikk jeg endelig sjansen fra 11-meteren.

Vi trengte en seier, og godt å vinne uten at vi briljerer i banespillet. Med denne viljen og troa i bunn har vi ståltro på å holde oss i divisjonen. To viktige bortekamper står for tur, hvor vi skal gå inn for 3 poeng i hver av dem. Alt er i våre hender, så vi kan konsentrere oss om å prestere bra og vinne kamper, avslutter Eie til fotballnerd.no

23/9: Sandnes Ulf 2 – Express 1-0

Nikolai Aas ble matchvinner i det 5.min. Viktig seier for hjemmelaget i kampen om å unngå nedrykk til 4.div. Express er fortapt med sine 11 poeng.

kaptein på Express, Tore Erik Skeimo Løvås, har følgende analyse av 1-0 tapet: – Hjemmelaget åpnet best og hadde et lite overtak i første omgang, men i andre omgang snudde det helt. Vi tok over og styrte spillet. Problemet var at vi enten ikke kom oss til de helt store sjansene eller at vi ikke avsluttet angrepene. Å slippe inn ett mål på bortebane bør holde til poeng. Det gjorde det ikke denne gangen, selv om jeg synes vi virkelig fortjente både ett og tre poeng, avslutter Løvås til fotballnerd.no

23/9: Fløy – Pors 0-0

Toppkampen endte 0-0, noe som igjen betyr at Fløy spilte sin første uavgjorte hjemmekamp for sesongen, og Pors sin første uavgjorte bortekamp! 270 tilskuere feiret  opprykket til Fløy etter kampen mot Pors. Opprykket var klart før avspark.

Her følger kampoppsummering fra Fløys egen facebook-side:

Opprykksfesten mot Pors endte 0-0 – kaken smakte kjempegodt !

Etter at opprykket til Post-Nord ligaen ble klart sist helg, var det duket til fest mot tabelltoer Pors. Før kampen ble det servert kjempegod kake fra Dampbageriet, noe de frammøtte satte pris på.

Kampen åpnet meget bra for våre gutter mot et bra Pors-lag. Gutta holdt ballen i laget, og var bevegelige. De spilte seg fram til et par feite sjanser der både Tony Hieu Vo og Magnus Ask Mikkelsen kunne scoret.

Etter drøyt 20 minutter barket Johan Kvame Naglestad sammen med en Pors-spiller i en hodeduell, og begge ble liggende i flere minutter for å plastres. Etter dette var det Pors som tok over initiativet, og var flinke til å benytte banens bredde i det oppbyggende spillet. Overtaket varte omgangen ut, men Porsgutta slet med å spille seg fram til de helt store sjansene.

Andre omgang startet med Fløyinitiativ, men Porsgutta matchet Fløy på fysikken, og slet seg inn i kampen igjen. De spilte seg til en kjempesjanse alene med Andreas Hoppestad, men Andreas dro frem en «hockey-refleks» på nærskuddet.

Mot slutten av omganen var det Fløy som virket mest på hugget, og spesielt gøy var det at innbytter-unggutta Mathias Grundetjern, Erik Marcussen og Pelle Sigurdsen i stor grad bidro til dette. Pelle Sigurdsen fikk en megasjanse på overtid, men headingen fra kloss hold gikk dessverre rett på keeper.

Dermed ble det uavgjort for Fløy for første gang siden oktober 2015, og forspranget til nummer to på tabellen er fortsatt 16 poeng. Forsvaret kan nok si seg best fornøyd med kampen, der spesielt Sven Fredrik Stray og Omar Markovic utmerket seg.

25/9: Bryne 2 – Sola 1-1

Bryne 2 er involvert i nedrykksdramaet i avd. 3. Ligger på nestsiste plass med 24 poeng og har 2 poeng opp til sikker grunn, mens Sola er å finne på en 6.plass.

25/9: Halsen – Start 2 3-2

Halsen er et av de lagene som kunne glede seg over en viktig seier med tanke på å unngå nedrykk. De 3 poengene gjør at laget ligger rett under streken med samme poengsum som Staal over streken.

28/9: Madla – Lura 2-1 (23.runde)

Madla tok en ny seier og klatret til en 3 plass med 39 poeng, mens Lura fortsatt kjemper en innbitt kamp om å unngå nedrykk – laget ligger for øyeblikket over streken.

Tabellen viser: Fløy med 55 poeng og avdelingsmester, Pors på 2.plass med 39 poeng, mens Madla, med en kamp mer, også med 39 poeng.

Under streken: Halsen 26 poeng, Sandnes Ulf 2, 25 poeng, Bryne 2, 24 poeng, og Express på siste plass med 11 poeng.