Avd. 5: Analyser/fakta 24.runde: Tillerbyen og Træff med viktige seirer i nedrykksstriden!

375

Mange lag kjemper en innbitt kamp om å unngå nedrykk til 4.div, og Tillerbyen samt Træff tok viktige seirer i 24.runden. Tillerbyen vant 3-1 over Strindheim TF, som også sliter mot nedrykk. Træff vant 3-2 borte mot Verdal, og dermed er begge lagene over streken.

Sverresborg og Mosjøen er allerede klare for 4.div, mens det brenner et blått lys for Strindheim og Mo IL, som begge er 3 poeng unna en sikker plass. Tillerbyen har bedre målforskjell kontra lagene under streken, så her er ikke noe avgjort før siste serierunde.

Stjørdals-Blink tapte noe overraskende 4-0 borte mot Junkeren! Orkla FK tok et viktig poeng hjemme mot RBK 2.

Kolstad fant nettmaskene hele 7 ganger og vant 7-3 over Sverresborg.

Resultater 24.serierunde:

6/10: Molde 2 – Mo IL 2-1

Mo IL måtte vinne for å komme seg over nedrykksstreken, men måtte gi tapt mot Molde 2. Mo IL ligger under streken og 3 poeng opp til sikker grunn når det gjenstår 2 kamper av årets sesong. Mo IL møter Junkeren i neste runde og må vinne denne kampen i håp om å unngå 4.div fra 2018.

6/10: Tillerbyen – Strindheim TF 3-1

Tillerbyen vant denne 6-poengs-kampen mot Strindheim foran 100 tilskuere på TOBB Arena Sør, en kamp begge lagene måtte vinne for å komme seg unna nedrykksplass. Tillerbyen er nå på rett plass av streken med 31 poeng, mens Strindheim er under med 28 poeng, det samme som Mo IL. Tillerbyen skal møte allerede nedrykksklare Sverresborg i neste runde, mens Strindheim må vinne hjemme mot Orkla FK.

fra bortelagets spiller med nr 2 på ryggen, Sivert Falle Risan, får vi følgende analyse av kampen: – Tillerbyen har kanskje et spillemessig lite overtak om det å ha mest ball kan kalles overtak. Vi ligger lavt og går på hurtige kontringer hvor vi også skaper noen store sjanser. Dette fører til to annullerte mål og en stor sjanse alene mot keeper. Med litt marginer kunne vi fort ledet til pause, og kampen ville sett helt annerledes ut. Istedenfor er det Tillerbyen som får en scoring rett før pause. Like etter hvilen får Tillerbyen kriget inn 2-0 på en corner. Da går lufta litt ut av ballongen, og vi klarer aldri helt sette press på de igjen. Vi lager for mange frispark og er for upresise i avgjørende situasjoner. Tillerbyen får 3-0 på et nytt langskudd, før vi reduserer helt på tampen.

Vi kan ikke gjøre annet enn å brette opp ermene og satse alt på 6 poeng i de to siste serierundene. Så får vi håpe at noen av de over oss går på et feilskjær, avslutter Falle Risan til fotballnerd.no

fra hjemmelagets kaptein, Magnus Bjerke, får vi denne kampanalyse: – Kampen åpner jevnt med to lag som føler litt på hverandre. Utover i omgangen er det tidvis godt spill fra begge lag og begge lag produserer et par gode målsjanser hvor Strindheim har den største. Like før pause går Tillerbyen opp i 1-0 etter en fin skåring. Like etter pausen gjør Tillerbyen 2.omg veldig vanskelig for Strindheim når de skårer 2-0 etter en corner. Det virker som energien går ut av Strindheim, for utover i omgangen styrer Tillerbyen det aller meste av det som skjer og går etterhvert også opp i 3-0. Strindheim tenner et lite håp 10.min før slutt, men Tillerbyen har god kontroll og vinner fortjent.

Nå er alt opp til oss selv (Tillerbyen), og den muligheten skal vi ikke gi fra oss. Spiller vi slik vi gjør til tider mot Strindheim skal det ikke være mye tvil, men ingenting er avgjort enda, avslutter Bjerke til fotballnerd.no

7/10: Kolstad – Sverresborg 7-3

topp mot bunn der topplaget Kolstad tilslutt vant 7-3. Stillingen etter 57 min var 4-3, men Sverresborg raknet de siste 30 min. Erlend Tolnes Sørhøy og Morten Valø ble 2-målsscorere for Kolstad.

Hjemmelagets kaptein og målscorer, Stian Øien, gir oss denne kampanalyse av 7-3 seieren: – En kamp vi tar tak i fra start og skaper flere sjanser, går fortjent opp i 1-0 ganske tidlig. Etter 1-0 inviterer vi Sverresborg inn i kampen i en 15-minutters periode og de utligner til 1-1. Etter 1-1 tar vi tak igjen, skaper mange sjanser og går til pause med 3-1.

Tidlig redusering til 3-2 etter pause før vi setter 4-2 og Sverresborg reduser på ny til 4-3 gjør at det fortsatt er kamp. Vi bestemmer fra 4-3 og ut og setter 3 mål til 7-3. Minst 2 baklengs for mye og 7 mål for var ikke ett for mye. Seieren burde vært større!, avslutter Øien til fotballnerd.no

7/10: Mosjøen IL – Steinkjer 2-3

bortelagets spiller og innbytter fra det 59.min, Rune Ertsås, avgjorde kampen da han utlignet til 2-2 i det 78 min, og scoret vinnermålet for Steinkjer i det 84.min.

7/10: Verdal – Træff 2-3

Træff tok en meget viktig seier i kampen om å unngå 4.div neste sesong. Laget vant 3-2 i Verdal og er nå 5 poeng over nedrykksplass når det gjenstår 6 poeng å fighte om. Verdal er poenget over Træff. Verdal sin spiller, Erik Olsen, får sitt andre gule kort i det 90.min, og dermed rødt! Verdal taper sin andre hjemmekamp for sesongen.

Træffs keeper, Sivert Viken Beinset, gir oss en kampanalyse av 3-2 seieren: – Åpnet veldig bra med 2-0 etter ti minutt. Etter det tar av en eller annen grunn Verdal fullstendig over, og vi får egentlig kjørt oss resten av omgangen.

I 2. omgang tar vi oss sammen. Vi åpner også denne omgangen bra. Vi er solide defensivt, og klarer å stå i mot helt inn. Tre meget viktige poeng, avslutter Beinset til fotballnerd.no

8/10: Orkla FK – Rosenborg 2 2-2

Orkla FK tok et viktig poeng i møtet med RBK 2, og har 5 poengs forsprang fra en nedrykksplass, så plassen er nesten sikret for videre spill i Norsk Tipping ligaen. RBK 2 er poenget over Orkla FK. Nå venter Strindheim TF på bortebane for Orkla FK, et hjemmelag som må vinne for å ha et håp om å unngå 4.div.

8/10: Junkeren – Stjørdals-Blink 4-0

PostNord-klare Stjørdals-Blink, fikk juling av Junkeren på bortebane! Blinks fjerde bortetap for sesongen.

Tabellen topp 3: Stjørdals-Blink, 56 poeng, Kolstad på 2.plass med 39 poeng, Molde 2 på 3.plass med 37 poeng (det samme har Steinkjer på 4.plass)

Under streken: Mo IL med 28 poeng, på samme poengsum er Strindheim TF, Sverresborg har 23 poeng, og sist: Mosjøen IL med 22 poeng

Toppscorer: Sondre Hopmark Stokke, Stjørdals-Blink, 30 mål