Avd. 5: Analyser/fakta 25.runde: Målrik runde med 43 mål – Strindheim TF rykker ned

354

Det ble scoret 43 mål på de 7 kampene, som gir et snitt på over 6 mål pr. kamp. Strindheim spilte 2-2 hjemme mot Orkla FK, noe som betyr at Strindheim TF må ta den tunge veien ned til 4.div.

Mo IL vant 5-4 over Junkeren, og har 31 poeng og minus 10 mål i protokollen. Laget over streken og med 3 poeng mer, Tillerbyen, vant sin kamp 5-3 borte mot Sverresborg, og har minus 3 mål. Det brenner et blått lys for Mo IL som må vinne stort mens Tillerbyen må tape stort, da vil Mo IL fornye sin kontrakt. Tillerbyen møter Kolstad hjemme, mens Mo IL skal ha bortekamp mot Mosjøen IL. Tillerbyen klarer nok dette og trenger kun et poeng.

Avdelingsvinner Stjørdals-Blink, vant 6-1 hjemme mot tabelljumbo Mosjøen IL, og dermed ble Blink eneste laget som gikk igjennom 2017-sesongen som ubeseiret på hjemmebane: 11-2-0, og målforskjell på 53-17

Resultater 25.serierunde:

14/10: Sverresborg – Tillerbyen 3-5 (2-1)

før avspark: Sverresborg klar for 4.div, men Tillerbyen kjemper mot nedrykk og må vinne for selv å gjøre jobben uten hjelp fra andre.

og Tillerbyen innfridde ved å vinne 5-3 og dermed er det fortsatt 3 poengs forsprang på Mo IL, som ligger under streken. «Man of the match» var Asgeir Volden Snekvik hos Tillerbyen, som scoret hatrick.

fotballnerd.no fikk følgende kampanalyse fra Tillerbyens kaptein, Magnus Bjerke:- Sverresborg er best i 35-40 minutter i 1.omg. De skaper flere gode målsjanser etter at Tillerbyen gjør enkle feil over hele banen. Sverresborg leder fortjent 2-0 mot et Tillerbyen-lag uten engasjement. Tillerbyen klarer å løfte seg noe mot slutten av omgangen og reduserer til 2-1 etter et fint angrep på høyresiden.

I 2.omg endres kampbilde og det er Tillerbyen som har det meste av spillet uten at det spilles sprudlende fotball. Tillerbyen utnytter overtaket og er effektive når de midtveis i 2.omg leder 4-2. Sverresborg er farlige på kontringer og svarer opp med å redusere til 4-3 og skaper spenning mot slutten av kampen. Spikeren i kista kommer når Snekvik for tredje gang setter et velplassert skudd fra distanse. Tillerbyen vinner 5-3, avslutter Bjerke

14/10: Mo IL – Junkeren 5-4 (3-3)

før avspark: Mo IL under streken og må vinne, mens Junkeren har sikret plassen sin.

Mo IL innfridde og vant 9-målsthrilleren mot Junkeren, der Alexander Iversen hos hjemmelaget, ble «Man of the match» med sitt hatrick. Emil Pettersen utlignet til 4-4 for Junkeren i det 64.min, men Niklas Bakksjø ble matchvinner med sin 5-4 scoring i det 90.min, en meget viktig scoring for å ha et lite håp om å unngå nedrykk til 4.div. Mo IL vant også oppgjøret i juni, da ble det 4-3 borte

vi fikk følgende kampanalyse fra matchvinner, Niklas Bakksjø: – Kampen i går var en meget fortjent seier til oss, vi hadde trykk på Junkeren stort sett hele kampen, men som så mange ganger før i år slapp vi inn billige mål. Heldigvis klarte vi til slutt å snu kampen i vår favør. Det siste halmstrået vi har for å klare å berge plassen er meget tynt, men vi skal gjøre vår jobb neste helg mot Mosjøen, så får vi håpe på hjelp fra Kolstad! Ingenting er umulig, avslutter Bakksjø til fotballnerd.no

14/10: Stjørdals-Blink – Mosjøen IL 6-1 (3-1)

før avspark: Topp mot bunn – Avdelingsvinner og klar for PostNord-ligaen mot et lag som er klar for 4.div.

Det ble som de fleste forventet, en solid seier for nyopprykket Blink-lag, og det stoppet på 6-1. «Man of the match» var kaptein Nedzad Sisic med sitt hatrick, Jørgen Selnes Sollihaug noterte seg for to goaler, mens avdelingens toppscorer, Sondre Hopmark Stokke, scoret sitt 31 seriemål for sesongen på 25 kamper. Bortelagets spiller, Elias Kolsvik Eide, fikk direkte rødt kort etter 28 min på stillingen 3-1. Blink vant også første seriekampen mot Mosjøen i juli, da ble det 2-0 seier borte

vi fikk følgende kampanalyse fra hjemmelagets to-målsscorer, Jørgen Sollihaug: – Ja, det stoppa på 6-1 i dag. Fartsfylt kamp med mange scoringer også denne gang. En kamp som er avgjort etter 30 minutter, når blink går opp til 3-1 og Mosjøen får en spiller utvist etter felling som bakerste mann. Nesten litt utrolig at det stopper på 6, da vi som i forrige kamp får tre mål annullert for offside. Sånn er fotballen.

Hele angrepsrekka vår på scoringstavla i dag. Sisic med hattrick etter to dødballscoringer med hode og et velplassert skudd, Stokke med et vakkert åpningsmål, før mine to makkere på topp serverer meg alene med keeper en gang hver. Dermed 6-1. Forøvrig et flott landskudd som sikra Mosjøen det ene målet tidlig i 1.omgang.

Ei uke igjen av en lang sesong nå. Blir deilig å avslutte sesongen på Steinkjer neste helg!, avslutter Sollihaug til fotballnerd.no

14/10: Rosenborg 2 – Verdal 1-2 (0-2)

før avspark: To lag på 34 poeng, og som trenger et poeng hver for å sikre plassen.

Det ble et hjemmetap for RBK 2, men etter denne runden, klarer begge lagene seg med fornyet kontrakt i NT-ligaen. Verdal vant også første møte i juli, da ble det 2-0 hjemme

14/10: Træff – Molde 2 5-1 (1-1)

før avspark: Træff må vinne for å unngå å komme for nær nedrykksplass, mens Molde 2 er klar for videre spill i NT-ligaen med sin 3.plass.

Træff vant etter 4 goaler i 2.omg og fornyet kontrakten i NT-ligaen. Første seriemøtet i Molde, endte 0-0

vi fikk en analyse av kampen fra keeper, Sivert Viken Beinset, hos Træff: – Ganske jevn førsteomgang der Molde fort kunne ha ledet. Vi tar oss sammen, og i andre omgang løsner det for oss, avslutter Beinset til fotballnerd.no

14/10: Kolstad – Steinkjer 4-2 (0-2)

før avspark: Kolstad på 2.plass og Steinkjer på 4.plass, begge lagene har sikret ny sesong i NT-ligaen. Kun æren å spille for.

Steinkjer ledet 2-0 ved pause, men Kolstad våknet i 2.omg og scoret fire goaler og vant 4-2. Kolstad fikk revansje for 3-0 tapet i Steinkjer i juni måned

fra hjemmelagets kaptein og målscorer, Stian Øien, får vi denne kampanalysen: – Siste hjemmekamp for året med visshet om at tre poeng langt på vei sikrer 2.plassen. Sjeldent har vi vært lengre unna tre poeng enn det vi var i første omgang, ikke nærheten av noe som helst og vi går til pause med 0-2 i sekken. Får samlet oss i pausen og tar styring fra start i andre omgang. Vi får uttelling etter 10.min da Trøen ofrer både liv og lemmer for at ballen skal i mål. 5 min senere får undertegnede hodet på ballen etter et nydelig innlegg av Valø og vi har utlignet. Valø selv får æren av å fullføre snuoperasjonen med sitt mål i det 70.min. Vi har god kontroll og Steinkjer sender mange i angrep noe som gir oss flere overgangsmuligheter.

Rett før slutt gjør Valø en fantastisk jobb, holder på ball og får spilt fri undertegnede som setter opp Karaman en mot en, en skuddfinte og et skudd utagbart for keeper sørger for 4-2 til oss. En perfekt gjennomført andreomgang sikrer oss 2.plassen i årets 3.div bak suveren Blink. En kamp igjen i årets sesong, kan vi sørge for spenning om den siste nedrykksplassen? Ingenting er avgjort, avslutter Øien til fotballnerd.no

14/10: Strindheim TF – Orkla 2-2 (1-0)

før avspark: Strindheim måtte vinne for å ha et håp om å unngå nedrykk, mens Orkla trenger et poeng for å få fornyet kontrakt.

Strindheim ledet 2-0 etetr 50 spilte minutter etter to mål av Amund Bollingmo Vingelen, men Orkla FK kom tilbake og fikk med seg et poeng hjem etter 2-2.

Strindheim vant første oppgjør i juni med 3-1 i Orkla

vi fikk følgende kampanalyse fra hjemmelagets spiller med 2 på ryggen, Sivert Falle Risan: – Vi åpner svært godt og presser Orkla hardt de første 20 minuttene. Dette resulterer i scoring og 1-0. Deretter faller vi litt tilbake, men har nogenlunde kontroll. Etter hvilen får Vingelen drømmetreff og sender oss opp i 2-0. Så skjer det som så ofte har skjedd i høst, vi slipper inn på corner 2-1. Ikke lenge etter får Orkla straffe som de scorer på og 2-2. Vi får på ny etablert et godt press på Orkla, og har flere muligheter uten at vi klarer å få ballen i nettet. Det ender med uavgjort, og vi må ta den tunge turen ned i 4.divisjon, avslutter Falle Risan til fotballnerd.no

Tabellen viser: Stjørdals-Blink med 59 poeng, Kolstad med 42 poeng og Steinkjer med 37 poeng. Molde 2 og Verdal følger etter, også med 37 poeng.

Under streken: Mo IL 31p, Strindheim TF, 29p, Sverresborg 23p og Mosjøen IL, 22 p

Toppscorer: Sondre Hopmark Stokke, Stjørdals-Blink, 31 mål