Avd. 5: Kampanalyser 17.runde: Mo IL, Mosjøen IL og Steinkjer med viktige seirer i bunnstriden

528
Steinkjer v Træff 2-0. Steinkjer tok en viktig seier i bunnstriden. Foto: Alex Holmsve, SFK

Mo IL vant 3-1 over RBK 2 og kom på rett siden av nedrykksstreken, mens Steinkjer vant 2-0 over Træff, og er fortsatt under streken. Det samme er Mosjøen IL, som vant 3-2 over Sverresborg, som ligger sist. Meget jevnt i bunnstriden og opp til 6.plass, skiller kun 4 poeng til 12.plass.

Stjørdals-Blink er på «vinnersporet» igjen, vant 4-3 hjemme mot Strindheim TF

Resultater 17.serierunde:

19/8: Mosjøen IL – Sverresborg 3-2

Eirik Søfting Høgseth ble matchvinner med sin 3-2 scoring på overtid og Mosjøen IL tok en meget viktig seier i bunnstriden foran 256 tilskuere på Kippermoen gress

Eirik Søfting Høgseth har følgende analyse av kampen: – Var nok litt høye skuldre fra begge lag, en sånn type kamp som ingen av lagene hadde råd til å tape. Starter kampen med høyt press, lar unggutta på topp få løpe Sverresborg i senk. Har god kontroll og får 1-0 etter at Kristiansen blir spilt fint igjennom, runder keeper og triller ballen i mål. Fortsetter det gode presset og kommer til noen halvsjanser. Men så utligner Sverresborg på et fint innlegg fra høyre side og ei bra heading i mål. Like før pause henger ikke forsvaret til Sverresborg med, lang ball fra stopper Ånes, Ellingsen kommer alene med keeper som er på halvdistanse og ballen blir lobbet utsøkt i mål. 2-1. Sekunder før pause kommer Sverresborg alene med keeper, men blir mesterlig reddet.

2 omgang kjører Sverresborg mesteparten av kampen, kommer til «117000» innlegg men ikke de største farlighetene. Så kommer de til skudd like utenfor 16-meteren og scorer, 2-2. Siste 15 minuttene presser begge lag på for seieren og begge lag kommer til et par gedigne sjanser. Undertegnede kommer alene med keeper like før 90 spilte min, men blir reddet på strek. Etter et par minutter med fortvilelse og mye stygge ord og banning som ikke tar seg ut på trykk så får vi en siste mulighet langt på overtid! Nok engang en lang ball fra vår eminente lange stopper Ånes, ballen spretter litt utenfor 16-meteren, Stian Kristiansen ofrer hode og helse i en duell og får nikket ballen fremfor målet til undertegnede som får en enkel jobb med å sette ballen forbi Sverresborg-keeperen. 3-2 og fortvilelse er snudd til glede og lettelse. Ingen stor kamp fra noen av lagene, men tar med oss en viktig seier i kampen om overlevelse i divisjonen, avslutter Høgseth til fotballnerd.no

19/8: Steinkjer – Træff 2-0

hjemmelagets spiller og innbytter, Sindre Norum Sakshaug, får direkte rødt kort i det 90.min foran 455 tilskuere på Guldbergaunet stadion.

Thomas Sletvold hos Steinkjer har følgende kampanalyse av 2-0 seieren: – Vi var det klart beste laget! Hadde kontroll fra start til slutt. Klarte å ha mye ball og styre spillet slik vi ønsker, avslutter Sletvold

19/8: Verdal – Orkla 1-1

Verdals kaptein og målscorer, Hans Kristian Nordvoll, har følgende kampanalyse å bidra med: – Vi møter et lag som er mye bedre en tabellen antyder. Selv om vi kommer godt i gang, gjør vi slurv til at de scoret først. Vi svarer relativt raskt og setter 1-1 etter et innlegg fra høyre. Før pause får Orkla sitt første av i alt to straffespark i kampen, men Verdals keeper redder mesterlig da han legger igjen høyre fot og gjør en fantomredning fra Orklas storscorer. 1-1 til pause. I andre omgang et det en kamp hvor begge lag har sine sjanser og spesielt er Orkla god på overganger og Orklas venstrekant må trekkes frem som et uromoment. Orkla blir tildelt et tvilsomt straffespark midtveis i 2.omgang og denne gangen er det Orklas kaptein som gjør seg klar, men nok en gang står den polske veggen bakerst i veien. Kampen ebber ut i uavgjort, noe som Verdal kan si seg fornøyd med – på en dag ikke alt stemte 100%, avslutter Nordvoll til fotballnerd.no

19/8: Stjørdals-Blink – Strindheim TF 4-3

avdelingens toppscorer, Blink-spiller Sondre Hopmark Stokke, signerte to av hjemmelagets mål i 4-3 seieren over Strindheim TF.

20/8: Junkeren – Kolstad 1-2

Kolstads kaptein, Stian Øien, har følgende kampanalyse: – Tett og jevn førsteomgang med sjanser til begge lag, litt kaotisk fra vår side gjør at vi aldri får ro i spillet vårt. En god pauseprat gjør noe med oss, men Junkeren får likevel kampens første mål tidlig i andre omgang. Vi tar mer og mer over kampen, og utlikner fortjent til 1-1. Etter 1-1 har vi flere gode muligheter, men må vente til det 84. min før vi går opp til en, i mine øyne, fortjent 2-1-ledelse. Ingen store farligheter siste 6 pluss tillegg, og vi drar hjem med 3 poeng mot en veldig sterk motstander som kommer til å hente mange 3-poengere i kampene som gjenstår, avslutter Øien til fotballnerd.no

21/8: Molde 2 – Tillerbyen 4-1

Molde 2 vant også forrige oppgjør i mai, da med 4-2 borte

22/8: Mo IL – Rosenborg 2 3-1

Mo IL fikk revansje for 6-0 tapet borte mot RBK2 i mai da laget vant 3-1 på hjemmebane

Tabellen viser at Stjørdals-Blink har 41 poeng, 10 poeng foran Kolstad på 2.plass. Molde 2 er på 3.plass med 28 poeng.

Under streken: Steinkjer 20 poeng, Mosjøen IL 20 poeng, Orkla 17 poeng og Sverresborg med 15 poeng.

Toppscorer: Sondre Hopmark Stokke, Stjørdals-Blink, 19 mål