Avd. 6: Sortland vant fortjent i bortemøte med Funnefoss/Vormsund – vant 3-1

413
Fu/Vo v Sortland, mange dueller. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Sortland vant også våroppgjøret hjemme mot Fu/Vo, da endte det 1-0.

Skjedde ikke så mye før i det 4. spilleminutt, da dagens første scoring kom. Fra lang distanse, ca 30 meter, skyter bortelagets spiller, Frank Hugo Poulsen, uforstyrret, et knallhardt skudd som skrur og som havner i lengste hjørnet for keeper Rønningen, og Sortland leder 1-0.

Hjemmelaget får en stor sjanse etter 14 spilte minutter når Julian Paulsen forserer inn skrått innenfor 16 meteren, men i staden for å servere toppscorer Kim-Andrè Brenna, som står godt plassert, så avslutter han selv med et slapt skuddforsøk som keeper Sazonovs ikke har noen problemer å plukke opp.

Julian Paulsen hos Fu/Vo avslutter selv et angrep med et slapt skuddforsøk. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Ut fra spillet, er det Sortland som vil mest på banen og noe de beviser etter 19 minutter, når Karl-Christian Bakkan Karlsen, dog heldig når han snapper opp en feilpasning, klinker til og plasserer ballen til side for Rønningen, og det står 2-0 til bortelaget.

Hjemmelagets Sistek prøver skuddfoten etter 37 min, men forsøket går over mål. Minuttet etter, er det Brenna som får en god sjanse, men hans forsøk går til side for mål.

Lagene går til pause på stillingen 0-2.

Ingen tvil om at hjemmelaget var innstilt på å snu dette etter hvilen, og kun 2 min ut i 2.omgangen, kommer Brenna i sitt raske tempo, fossende nedover på venstresiden, forserer en forsvarer, og klinker ballen i nota, og Fu/Vo reduserer til 1-2 og skaper ny spenning i kampen.

Brenna reduserer til 1-2 rett etter hvilen. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

67 min ut i kampen får Sortland muligheten til å øke ledelsen, men skuddforsøket slår Rønningen til corner, bra redning!

74 min viser kampuret når Brenna får lagt inn ballen skrått fra sidelinjen, og der Julian Paulsen får lagt ballen i goalen og alle tror at hjemmelaget har utlignet, men dommeren blåser av for offside! Helt feil slik undertegnede og andre så dette.

Rett før Brenna legger skrått inn foran mål der Julian Paulsen scorer, men målet blir annullert. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Salangen får deretter en stor sjanse, men får ballen litt for langt foran seg i alenemøte med keeper, og Rønningen snapper opp ballen og avverger.

I kampen siste minutt, avgjør Bakkan Karlsen kampen med sin andre scoring i kampen og Sortland vinner fortjent 3-1 foran 100 tilskuere på Funnefoss gress. Lagets tredje borteseier og laget avanserer til en 4.plass på tabellen med 30 poeng, mens Fu/Vo er å finne på en 10.plass med 19 poeng, på rett side av nedrykksstreken.

fotballnerd.no fikk intervjuet målscorer Kim-Andrè Brenna rett etter kampslutt som hadde følgende å si:  – Første omgang er årsværste! Vi er halvsekundet for sent i hver duell. De er mer «på» enn oss. Det straffer seg med to mål. Vi skaper jo mer enn de i 1.omgang. Vi setter ikke våre sjanser, de setter to av sine tre sjanser i goalen. Vi gjør det vanskelig for oss selv og vi gir de to mål. Store feil som vi gjør som ikke skal skje på fotballbanen!

Vi er mer på i 2.omgangen, vi er bedre. Vi står opp mer i duellene. Jeg burde ha scoret et mål selv utenom det jeg scoret i starten av omgangen. Vi gjorde om formasjonen til 3-4-3 etter hvilen og ville gå knallhardt ut og fikk det raske målet. Vi lykkes ikke å snu kampen, avslutter Brenna til fotballnerd.no

Fu/Vo stilte med følgende lag: Rønningen, Westerheim, Nilsen, Dahl, Bentsen, Paulsen, Linstad, Nøvik, Nordby, Brenna, Sistek. Benyttede reserver: Krogsæter, Rzaev

Sortland: Sazonovs, Mezs, Karlsen, Farstad, Nicolaysen, M.Jørgensen, Svendsen, Burchardt, Poulsen, Bakken Karlsen, A.Jørgensen. Benyttede reserver: Meløe, Eilertsen, Gjertsen

Gule kort Fu/Vo: Linstad

Gule kort Sortland: Farstad, Nicolaysen

Dato: 20.08.17