Baneproblemer og VAR-avgjørelser i sentrum i runde 2 i Spania!

157

(Bilde: Marca – dette var forholdene Valladolid og Barcelona spilte under lørdag kveld)

Runde 2 ble en noe spesiell runde for en del av lagene. Ingen veldig store overraskelser, men en del saker i fokus som ekstremt dårlige baneforhold i Valladolid der klubben er satt under etterforskning av La Liga med tanke på mulige sanksjoner.

Barcelona gjestet Valladolid sent lørdag kveld. De hadde lagt nytt dekke fire!!! dager før kampen. Den hadde så klart ikke festet seg og det ble en kamp preget av svært dårlige forhold. Valladolids trener uttrykte etter kampen at «mitt lag er fotballspillere, ikke bønder». Det er sjelden man ser så mye feilpasninger og så mange som falt fordi de mistet festet i underlaget. Barcelona vant til slutt 1-0 etter scoring av Dembele. Valladolid fikk en scoring annulert i siste minutt. VAR måtte tas i bruk og den ble korrekt annulert for offside. Suarez fikk også en scoring annulert pga. offside rett før.

Atletico Madrid slet hjemme mot Rayo Vallecano, men som vanlig så dukker Griezmann opp og sørger for 1-0 seier til Atletico i dette Madrid-derbyet.

Getafe sørget for en grei seier mot Eibar etter scoringer av Rodriguez og Molina. Eibar yppet seg veldig i andre omgang og litt uflaks og litt udyktighet i avslutningene gjorde at de måtte reise hjem uten poeng og mål.

Leganes tok i mot Real Sociedad. Bortelaget tok tidlig føringen i kampen og ledet 2-0 allerede etter 17 minutter. Scoringer av Zurutuza og Illarmendi. Det var også pauseresultatet. Leganes regelrett kjørte over Real Sociedad i andre omgang og El Zahr scoret 2 fine mål. Leganes hadde fortjent alle tre poengene her etter mange store sjanser. Det var merkelig å se et såpass rutinert lag som Real Sociedad falle sammen så enormt i andre omgang.

Alaves – Real Betis 0-0. En kamp bortelaget dominere banespillet, men det er lite som stemmer foran mål for Sevilla-laget.

Espanyol – Valencia 2-0. Scoringer: Granero og Iglesias. Espanyol har fått en fin start på sesongen med 4 poeng etter 2 kamper. Valencia derimot er nok relativt skuffet etter kun ett poeng. Espanyols første mål ble godkjent etter bruk av VAR.

Sevilla – Villareal 0-0. Som forventet en jevn kamp mellom de to lagene som man regner med skal kjempe om 4. plassen i ligaen. Sevillas Escudero fikk en stygg skade og brakk albuen.

Girona – Real Madrid 1-4. Scoringer RM: Ramos, Benzema 2, Bale. G: Garcia.
Hjemmelaget åpnet best og tok ledelsen etter 17 minutter. Girona presset og skapte mange farligheter mot et tamt Real Madrid. Så fikk bortelaget straffe og lagene gikk til pause med 1-1. Asensio som skaffet den første straffen ble felt på nytt innenfor 16-meteren og ny straffe rett etter pause. Derfra og inn var det full kontroll for Real Madrid.

Runde 2 avsluttes mandag kveld med Levante mot Celta og Athletic Bilbao mot Huesca.