Barcelona – seriemester for 25. gang!

214

Sent søndag kveld ble det avgjort etter en 4-2 seier på bortebane mot Deportivo La Coruña. Barcelona har 4 kamper igjen å spille, men ingen lag kan ta de igjen. Barcelona er det siste 10-årets desidert beste lag i Spania. Dette var det sjuende seriemesterskapet på de siste 10 årene. «El doble» ble feiret på tradisjonelt vis i Barcelonas gater med laget i åpen buss rundt i Barcelonas gater.

Før gårsdagens oppgjør var det klart at Barcelona kunne sikre seriemesterskapet med et uavgjort resultat. Det startet som forventet og Barcelona ledet 2-0 etter 38 minutters spill etter scoringer av Coutinho og Messi. Hjemmelaget reduserte for pause og utlignet et kvarter ut i andre omgang. Da virket Barcelona veldig ukonsentrerte og det kunne se ut som de tok seieren litt på forskudd. De klarte imidlertid å begynne å spille fotball igjen, og Messi sørget for 2 mål i det 82. og 85. minutt. Hat-trick for Messi, og opp i ledelsen i kampen om gullstøvelen.

Deportivo æret Barcelonas triumf i Copa del Rey. En fin gest. Det gjenstår å se om Real Madrid vil gjøre det samme i El Classico til helgen. Mest sannsynlig ikke, da Zidane har uttrykt at de ikke kommer til å gjøre det.

Barcelona så svake ut før sesongen startet. De tapte den spanske supercupen ganske grundig for Real Madrid. Begge kampene endte med tap og det var litt krisestemning. De spilte dårlig og hadde ikke noen sjanser mot erkerivalen som så ut som om de var stinne av selvtillit. Det var kriseformuleringer i avisene og dette var rett etter at Neymar forsvant.

I ettertid viste det seg at det ikke var noen krise. Valverde har loset laget gjennom 34 kamper i serien uten tap. Cupfinalen ble vunnet med solide 5-0, der Sevilla fikk en leksjon de sent glemmer. Det var regelrett utklassing. Det eneste minustegnet denne sesongen er at de ikke var skrudd skikkelig på i returoppgjøret mot Roma i Champions League.

Iniesta har da innkassert 2 titler i sin siste sesong for sin kjære klubb han har spilt i siden han var 12 år. Valverde må kunne si seg fornøyd med cup og ligatriumf i sin første sesong som trener. Nå er kravene så store i denne klubben at Roma-kampen vil bli stående som en en skuffelse. Et lag som Barcelona skal ikke slippe en ledelse på 4-1 fra hjemmebane.

Nå er det ikke så mye mer å spille om denne sesongen, men vi antar at det er et viktig mål for seriemesterne å gå gjennom serien uten tap. Gigantoppgjøret til helgen har så mye prestisje i seg at det kommer nok til å ytes maksimalt der til tross for at tittelen allerede er sikret. Spørsmålet er vel om Real Madrid stiller med sine beste om de kvalifiserer seg for CL-finalen mot Bayern Munchen i morgen.

Messi har noe å spille for, gullstøvelen er definitivt inne rekkevidde. Salah er nærmeste konkurrent, men Liverpool har bare to kamper igjen.

Vi gratulerer Barcelona som Spanias beste lag denne sesongen.

I andre enden av tabellen er det også avgjort. Deportivo, Las Palmas og Malaga rykker ned.