Belotti og Torino fortsatte den gode formen

182

Søndag ettermiddag tok tabelljumbo Crotone i mot Torino til dyst på Stadio Ezio Scida.

Hjemmelaget hadde bare tatt fire poeng på hjemmebane denne sesongen, og ligger dermed sist i Serie A. Torino på sin side har overrasket stort så langt, under Sinisa Mihajlovic’ ledelse. «Il Toro» hadde før dagens kamp kun ett tap på sine ni siste kamper. I kampen mot Crotone skulle de fortsette poengfangsten, mye takket være klubbens toppscorer, Andrea Belotti.

De første 45-minuttene var langt fra noen storslått forestilling. Begge lagene lå godt organisert og det ble ikke skapt de alt for store sjansene. Crotones Marcello Trotta var nærmest scoring med en stor sjanse etter at i underkant av en halvtime var spilt. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

I andre omgang skulle det etterhvert løsne sjansemessig. Det var Torino som fikk den første store sjansen etter hvilen. Joseph Martinez, som kom inn for Iago Falque, fyrte av et skudd fra kanten av 16-meteren, som førte til at Alex Cordaz måtte ty til en praktredning. Siden Torino hadde klart mest ball, bød det på kontringer for hjemmelaget. Simmy Nwankwo hadde blant annet en mulighet til å få hyll på byllen, men klarte ikke omsette innlegget han fikk. Ti minutter før full tid skulle det endelig løsne for oksene fra Torino. Adem Ljajic som også har storspilt denne sesongen, serverte Andrea Belotti på pent vis, som var nådeløs i avslutningen. Etter ledelsen fikk bortelaget blod på tann, og drøye minuttet før ordinær tid var over dukket den italienske landslagsspissen opp igjen, etter et forarbeid av Lucas Boye.

Torino vinner 0-2 og står nå med kun ett tap på ti kamper, tre poeng bak den viktige 5. plassen som gir Europa-spill. Spillere som Belotti, Ljajic og Valdifiori har vært svært viktige for klubben denne sesongen, og har tiltrukket seg opmmerksomheten fra større klubber. En sesong i Europa vil gjøre det attraktivt for spillerne å bli.