Breddefotballen: Det blomstrer i jentefotballen hos Tistedalen

242
NFF Logo

Jentene født 2010 hadde kamp idag mot Begby IL’s jentelag, der var Tistedalen rød solide og vant hele 8 – 5 på bortebane.

Tistedalen er ikke så velkjent hos oss fotballsupportere, men laget fra Halden satser godt både blant guttane og blant jentene. A – laget ligger for tiden i 4 divisjon og møter lag som Fredrikstad2, Selbak, Borgar og Råde. Der har de plassert seg på en foreløpig 6 plass og har kapret til seg 17 poeng i serien. Laget har kapret til seg spillere fra blantannet hovedklubben i Halden by: Kvik Halden FK som for tiden holder til i divisjonen over i den nye regionsligaen, hvor de for tiden sliter med å kapre til seg poeng til å hevde seg i serien.

Spirer blant de unge

Vi tok idag turen for å følge litt med på hva som skjer i Tistedalen. Jentelaget, som er delt opp i 2 grupper rødt og sort skulle møte Begby IL sitt røde jentelag idag. Og det var Begby som startet kampen best, jentene fikk kjempet inn en 1 – 0 ledelse og det var en sjokkstart for jentene fra Tistedalen.

Trener for dagen: Kim-Andre Kristiansen manet jentene fremover i kampen og sakte men sikkert tok de over kampen. Først kom 1 – 1 og utligningen så begynte målene å renne inn, først 1 – 2 så kom 1 – 3, 1 – 4, 1 – 5 før Begby klarte å redusere til 5 – 2. Etter pause fortsatte Tistedalen å føre kampen og ga seg ikke før de hadde scoret hele 8 ganger! Begby klarte å redusere enda en gang til 8 – 5, men hadde også flere skudd i stolpen og hadde også et par sjanser hvor de traff stolpen og laget fikk ryddet unna, dermed vant jentene tilslutt 8 – 5 og det var en seiersglad gjeng som kunne sette seg i bilene og reise tilbake til Halden etter nok en triumf på TV2sumo Arena.

Slik er reglene i barnefotballen:

Jentene spiller på liten bane, der skal de spille 2 ganger 25 minutter med 10 minutters pause. Lagene spiller 5 mot 5 og kan bytte underveis i kampen opptil flere ganger. Det deles ikke ut kort, men corner og innkast og frispark er med i kampen.

Tistedalen IF satser godt på jentefotballen, de er i år med i en liga og møter flere lag rundt om lokalt både i Fredrikstad og Sarpsborg. De har tre grupper i jente født 2010 fotballen og kan også bruke spillere fra de andre gruppene. Laget har også deltatt i flere fotballcuper, både Strupecupen, Remmen cup og cuper i Østfoldhallen har vært populære innslag for laget. Jentene født 2010 ledes av Kim-Andre Kristiansen og Anders Fredlund.