Brøndby IF ble cupmestere i Danmark

324

Brøndby er danske cupmester i fotball. Når dem gikk seirende ut i kampen mot Silkeborg IF torsdag.

Brøndby IF har ikke vunnet en titte på ti år. Den rekken ble brutt etter to mål fra Kasper Wilczek. Brøndby har lenge levd i skyggen av FC København. Men denne sesongen kan klubben også vinne seriegullet i Danmark. Men det var nedrykkstruede Silkeborg som tok ledelsen i kampen etter bare 33 minutter spilt. Når Silkeborg får tildelt ett frispark som Ibrahim Moro valgte å ta raskt, Davit Skhirtladze vant en løpsduell mot Hjörtur Hermansson og vippet ballen over keeper Frederik Rønnow.

Silkeborg fikk bare være i ledelsen i knappe to minutter. For i det 35 minuttet var det Brøndbys midtstopperen Benedikt Röcker som utlignet til 1-1 i Parken. Det tiltross for at Teemu Pukki hadde hatt flere store sjanser for Brøndby, men klarte ikke å sette ballen i mål.

Like før pause benyttet Wilczek et nytt hjørnespark til å gi Brøndby ledelsen, også det med et hodestøt. På overtiden av kampen skulle avgjørelsen komme. Brøndby kontret inn målet som punkterte kampen. Igjen var Wilczek målscorer. Brøndby er cupmester for sjuende gang.

Ti år uten tittel, føles som hundre år

Troféet har stor innvirkning på alle i og rundt klubben, sier treneren Alexander Zorniger. Han kom til Brøndby for to år siden da klubben var ut av forfatning.

– Denne klubben har ikke vunnet noe i ti år. Med historie og kvalitet i Brøndby føles det som 100 år, sier Zorniger.

«Selv om jeg bare har vært i klubben i kort tid, er det umulig å ikke føle det, men det er ikke noe som har påvirket meg. Jeg er ikke ansvarlig for hele perioden, sier han.