Bundesliga: Leipzig og Leverkusen tapte – Dortmund med viktig seier

116

Bayern München vant enkelt. TSG Hoffenheim sto for en stor overraskelse da de slo RB Leipzig 5-2.

Bayern München har forlengst vunnet ligaen. Men laget fra Sør Tyskland fortsetter å valse over sine motstandere i den tyske toppdivisjonen. Lørdag var det Hannover som fikk gjennomgå. Hjemmelaget holdt nullen i 57 minutter. Da innbytteren Thomas Müller sendte Bayern München i ledelsen, før enn annen innbytter Robert Lewandowski økte ledelsen til 2-0 og Sebastian Rudy økte til 3-0.

Hoffenheim med målfest

TSG Hoffenheim vartet opp med storspill i kampen mot RB Leipzig, og vant til slutt hele 2-5. Hoffenheim ledet 3-0 til pause etter mål av Mark Uth, Serge Gnabry og Pavel Kaderábek. Noen minutter etter starten på andre omgangen, fikk RB Leipzig-spilleren Emil Forsberg se det røde kortet. Med en mann mindre på banen resten av kampen, kunne det bli nesten umulig, men Naby Keïta reduserte til 3-1, like etter økte Uth til 4-1 sekunder senere. Lukas Rupp scoret også for gjestene, som føk forbi Leipzig og inntok 5.-plassen.

BVB banket Leverkusen

Bayer Leverkusen fikk juling av Borussia Dortmund, som vant 4-0 etter at engelske Jadon Sancho scoret sitt første mål for klubben i Bundesliga , hvor han også og la opp til to mål. Marco Reus scoret to mål, fikk en scoring annullert og misset et straffespark, mens  Philipp scoret en gang for Dortmund, som klatret til tredjeplass på tabellen.

Fortsatt et håp for Hamburg

Hamburger SV vant den viktige bunnoppgjøret mot Freiburg 1-0 med scoring av Lewis Holtby og tente et lite håp om å fortsette i 1. Bundesliga neste sesong. Den tradisjonsrike klubben har aldri vært ute av toppdivisjonen i Tyskland.  Seieren gjør at klubben fremdeles er fem poeng bak Freiburg, når det gjenstår tre runder av sesongen.

Hertha Berlin med 3-0 over Frankfurt

Hertha Berlin med Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred vant 3-0 hjemme mot cupfinaleklare Eintracht Frankfurt. Men det var lenge målløst i kampen, og vi måtte vente til andre omgangen før målene kom.Målene kom etter pause ved Davie Selke , Matthew Leckie og Alexander Esswein.

Jarstein og Skjelbreds Hertha ligger nå som nummer ni på tabellen og har en liten sjanse til å sikre seg europacupspill. Både Rune og Skjelbred spilte hele kampen for Hertha. Hvor Jarstein spilte en god kamp, og leverte en rekke fine redninger for hjemmelaget.