Champions League – semifinalene klare?

250

Da er første kvartfinale ferdigspilt i årets utgave av UEFA Champions League. Returoppgjørene spilles neste uke og først da er lagene som skal til semifinalene klare. Men det er mye som tyder på at vi får Barcelona, Real Madrid, Liverpool og Bayern Munchen videre – men mye kan skje i fotball og vi har tatt feil før!!

Uansett har vi fått noen fantastiske fotballkamper i verdens ypperste klubbturnering. Vi har sett noen fantastiske mål og prestasjoner, selvmål, straffer som ikke ble straffer, rødt kort og en liten leksjon til Italia om hvor nivået ligger i Spania. 7-1 sammenlagt til Spania mot Italia på 2 kamper.

Juventus mot Real Madrid – en reprise på forrige sesongs finale. Mange hadde nok forventet et noe sterkere Juventus på hjemmebane, men det var den dagen da ingenting lyktes. De fikk et mål i mot etter 2 minutter, men skapte likevel nok sjanser til å score mål. I stedet fikk de Ronaldos super-brasse mot seg og da raknet det helt. Dybala fikk rødt kort og da var kampen mer eller mindre over. Dessverre for hedersmannen Buffon blir det ikke den avslutningene på karrieren som mange av oss synes han hadde fortjent. Ikke VM med Italia og mest sannsynlig ingen ny CL-finale. Men han opptrer med verdighet og gir Ronaldo honnør for en helt fantastisk scoring.

Sevilla ble et nummer for små hjemme mot Bayern. Det er diskusjoner om det var et eller to selvmål. Navas stod for det ene, og mange hevder at Thiagos mål også skulle vært selvmål. Uansett, Sevillas sjanse lå nok i å vinne hjemme, men det der bare et mål så det er ikke helt umulig.

Barcelona vant som forventet klart over Roma på eget gress. 4-1. Også her to selvmål. Nå skal det sies at både Messi og Umtiti som var i situasjonene ville trolig ha ordnet begge målene. Et greit resultat for Barcelona som etter alt å dømme har mer enn et bein i semifinalen.

Så langt tre favoritter har styrket sitt kandidatur, men Liverpool var ikke favoritter over 2 kamper mot Manchester City. Gårsdagens oppgjør på Anfield ble et stykke historie. 3-0 til hjemmelaget etter bar 30 minutter. Det var det ikke mange som hadde tippet på oddsen. Liverpool kjørte City i senk i første omgang og avgjorde på en halvtime. City hadde grepet om 2. omgangen, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. En stor skuffelse for gjestene som har vært helt «outstanding» i ligaen denne sesongen (kun et tap – mot Liverpool). Nok en gang viser han som «MÅ» bli årets spiller i England – Salah, hvilken fantastisk fotballspiller han er. Han måtte ut med en skade rett etter pause. Vi får håpe det ikke er alvorlig. Han er meget viktig for Liverpool og en attraksjon for de fleste.

Vi får noen fantastiske oppgjør i semifinalene uansett hvordan trekningen blir!