Danmark ute etter straffedrama!

205

Nok en kamp med en klar favoritt. Kroatia mot Danmark. Kroatia har et sterkt lag og gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Nok en gang blir det 1-1 etter ordinær tid og nok en gang blir det straffekonkurranse.

Kampen startet forrykende. Allerede etter et minutt ledet Danmark 1-0. Litt klabb og babb i feltet og Mathias Jørgensen fikk satt inn 1-0 via keeper og i mål. For en start for Danmark. Gleden ble kortvarig for allerede 3 minutter senere får Kroatia utligningen. En klarering i det danske forsvaret treffer en danske rett i hodet og ballen kommer rett tilbake og i beina på Mandzukic som setter inn 1-1.

Begge lag skapte en del muligheter utover i omgangen som var intens og med bra tempo. Danske Braithwaite ble spilt nydelig gjennom av Christian Eriksen, men dessverre for Danmark var Subasic god og reddet med en herlig benparade. Det var Kroatia som hadde mest av spillet, men danskene hadde gode kontringer og var farlig frempå ved noen anledninger.

Andre omgang fortsatt som den første. En god del halvsjanser og noen bra muligheter. Ingen av lagene klarte å vippe resultatet til sin fordel og vi fikk på nytt ekstraomganger. Ingen scoringer her heller, men ikke uten drama. Etter 115 minutters spill får Kroatia straffe. Et perfekt gjennomspill av Modric til Rebic som alene foran mål blir felt av Mathias Jørgensen. En helt korrekt avgjørelse. MEN, sjefen sjøl, Modric bommer på straffen. Schmeichel går riktig og redder. Straffen var brukbart plassert, men ikke hard nok.

Første straffe Christian Erichsen bommer. Kjemperedning av Subasic. Første for Kroatia, Badelj. Schmeichel redder igjen.
Andre for Danmark; Simon Kjær banker den opp i nettaket. Kroatia scorer ved Kramaric.
Tredje setter Krohn Dehli for Danmark. Modric scorer på Krotias tredje.
Fjerde for Danmark reddes av Subasic. Lasse Schøne bommer. Fjerde for Kroatia bommer Pivaric. Femte for Danmark-bom av Jørgensen og Raktic avgjør det hele med å sette den siste.

Dette har vært en ekstrem fotballkveld fra VM i Russland. Danmark er så klart veldig skuffet over å bli slått på denne måten, men de har all grunn til å reise hjem med hodet hevet.