Didavi sikrer Wolfsburg borteseier mot Freiburg

146
Daniel Didavi ble Wolfsburgs matchvinner med to scoringer mot Freiburg. Bilde: jeollo von http://www.vfb-exklusiv.de, Wikimedia.

VfL Wolfsburg har klart en viktig seier i nedrykksstriden i Bundesliga. Takket være to scoringer til midtbanespilleren Daniel Didavi vant den nedrykkstruede klubben 2-0 borte mot SC Freiburg. Freiburg er dermed tilbake i faresonen.

Wolfsburg hadde før kampen kun vunnet én av de siste 14 seriekampene, Freiburg én av de siste ti.

Bortelaget begynte best, og etter kun to minutter sendte Didavi Wolfsburg i ledelsen, med et fint skudd fra rundt 20 meter. Til tross for den tidlige scoringen var preget av få målsjanser, og begge lag slet med sitt offensive spill. Freiburg prøvde å spille seg til målsjanser, men klarte ikke å overvinne Wolfsburgs oppmerksomme forsvarsrekke. De få skuddene Freiburg fikk til var ingen fare for Wolfsburgs keeper Koen Casteels.

Heller ikke etter pausen klarte lagene å spille seg til mange muligheter. Freiburgs beste mulighet hadde Vincent Sierro, som satt ballen over målet fra 14 meter. Wolfsburg nærmet seg Freiburgs mål etter noen kontringer og dødballer, men skuddene viste seg til å være for harmløse.

Etter 83 minutter avgjorde Wolfsburg kampen. Divock Origi slo en luke på Caglar Söyüncü ved dødlinjen, og slo et lavt innlegg til Daniel Didavi, som scoret sitt andre for dagen. På overtid hadde kampen nesten blitt spennende igjen, takket være dommeren. Etter at ballen var borte i hånden til Robin Knoche, så dommeren på situasjonen igjen på TV, og dømte straffe til Freiburg – en tvilsom avgjørelse. Casteels reddet dog den svake straffen fra Nils Petersen.

Wolfsburg vinner sin første kamp under Bruno Labbadia, og scorer for første gang i 2018 mer enn ett mål. Klubben ligger fortsatt på 15. plass, to poeng foran Mainz på kvalikplassen, og ett poeng bak Freiburg på plassen foran. For Freiburg blir de neste tre kampene veldig viktige. Klubben møter Mainz, Hamburg og Köln, samtlige lag som ligger på de tre siste plassene.