Flere høydramtiske oppgjør med sene avgjørelser

141

16-delsfinalene i Europa League ble avgjort i går kveld. Det er en rekke severdige, store og gode lag igjen i turneringen der finalen spilles på St. Jakob’s Park i Basel i Sveits 18. mai.

Her er en kort oppsummering av kampene:

Lokomitiv Moskva – Fenerbahce 1-1:
1-3 sammenlagt. Tyrkerne hadde 2-0 å gå på men kom tidlig under 0-1, og kampen lå lenge og vippet før Mehmet Topal headet inn utligningen etter 83 minutter som sikret avansement.

Athletic Bilbao – Marseille 1-1:
Sammenlagt 2-1. Michy Batshuayi scoret sitt 19. mål for sesongen og ga Marseille en tidlig ledelse, og den holdt lenge. Hadde det holdt seg 1-0 til franskmennene ville det blitt ekstraomganger, men etter 81 minutter utlignet innbytter Sabin Merino, med sitt første mål i Europa-cup, og sendte Athletic videre.

Bayer Leverkusen – Sporting Lisboa 3-1:
Mer her.

Krasnodar – Sparta Praha 0-3:
Sammenlagt 0-4. Sparta Praha tok sin åttende strake seier i alle turneringer, og den tsjekkiske storklubben vant komfortabelt mot Stefan Strandbergs Krasnodar. Strandberg hadde forøvrig ingen heldig dag på jobben. Med 1-0 fra hjemmekampen i Praha var ikke kampen avgjort tidlig, men i starten av andre omgang scoret Sparta to mål. Charles Kaboré ble utvist for Krasnodar midtveis i andre omgang.

Lazio – Galatasaray 3-1:
Sammenlagt 4-2. Kampen var åpen etter 1-1 i Istanbul, men det eksploderte i Roma fra 59. til 62. minutt. Da scoret Lazio to ganger ved Marco Parolo og Felipe Anderson, før Yasin Öztekin reduserte til 1-2. Dermed var håpet til stede for Galatasaray helt til superveteranen Miroslav Klose satte inn 3-1-målet etter 72 minutter. To minutter etter at tyskeren kom på banen.

Liverpool – Augsburg 1-0:
Mer her.

Rapid Wien – Valencia 0-4:
Sammenlagt 0-10. Kampen ble avgjort i Valenica som vant 6-0 på hjemmebane. Laget til Gary Neville scoret fire ganger i andre omgang og satte med det ny Europa League-rekord i sammenlagtseier.

Schalke – Shaktor Donetsk 0-3:
Etter 0-0 i Ukraina stilte Schalke som favoritt på hjemmebane, men de fikk en leksjon av Mircea Lucescus menn. Marlos slo til med et nydelig 1-0-mål i første omgang. I andre omgang scoret Facundo Ferreyra og Viktor Kovalenko for Shaktor Donetsk som spilte en meget god kamp med kontringsfotball som våpen.

Basel – St. Etienne 2-1:
4-4 sammenlagt, Basel videre på bortemål. St. Etienne så ut til å ta seg videre etter en sen scoring av Moustapha Sall, men Basel tok en dramatisk seier og et steg nærmere finale på sin hjemmebane etter en scoring i det 92. minutt av Luca Zuffi. Begge lag fikk en spiller utvist mot slutten av kampen.

Porto – Borussia Dortmund 0-1:
Mer her.

Manchester United – Midtjylland 5-1:
Mer her.

Molde – Sevilla 1-0:
1-3 sammenlagt. Et hederlig forsøk av Molde som gikk opp til 1-0 ved Erik Hestad rett før pause. Men Sevilla hadde god kontroll på oppgjøret, og spanjolene som ventet videre.

Olympiakos – Anderlecht 1-2 e.e.o.:
1-3 sammenlagt. Den eneste kampen som gikk til ekstraomganger. Kostas Fortounis ga Olympiakos ledelsen 1-0 etter 29 minutter slik at lagene var like langt. I ordinær tid hadde begge lag gode sjanser til å score, blant annet hadde belgierne et skudd i stolpen. I ekstraomgangene slo ghaneseren Frank Acheampong (bildet) til med to mål og en klar seier for Anderlecht.

Napoli – Villarreal 1-1:
1-2 sammenlagt. Marek Hamsek ga Napoli ledelsen på en volley, men et sjelden nettkjenning fra Tomas Piná sikret ubåtene fra Villarreal avansementet. Napoli presset hardt mot slutten, men Villarreal-keeper Alphonse Aréola hadde flere gode redninger.

Tottenham – Fioretina 3-0:
Mer her.

Braga – Sion 2-2:
Sammenlagt 4-3. Denne kampen ble spilt tirsdag. Fanis Gekas som scoret to mål for Sion i første omgang traff tverrliggeren på overtid – så nært kom sveitserne å gå videre på bortemål.

Klokken 13.00 fredag trekkes 8-delsfinalen. Da er det ingen begrensninger på hvem som møter hverandre, også lag fra samme land kan møtes. Kampene skal spilles 10. og 17. mars.

Fredag 18. mars trekkes kvartfinalene som spilles 7. og 14. april.

Fredag 15. april trekkes semifinalene som spilles 28. april og 5. mai.