Dortmund kontrollert videre etter tidlig mål

223

Borussia Dortmund spilte en kontrollert og solid kamp der de tok få sjanser, og med et tidlig 1-0-mål fikk laget en enklere vei til 8-delsfinale enn ventet mot Porto. Målet kom etter at Pierre-Emerick Aubameyang (bildet) skjøt en retur fra keeper Iker Casillas i tverrligger og så i Casillas og i mål. Målet ble kreditert som selvmål.

Med 2-0 på hjemmebane for en uke siden og så få 1-0 etter 23 minutter, var Porto avhengig av å score fire mål for å gå videre. Bortsett fra et par store sjanser og noen gode redninger fra keeper Roman Bürki, så hadde de gulsvarte god kontroll å kampen.

Dortmund sparte til og med spillere som Mats Hummels og Ilkay Gündogan i hele andre omgang og Marco Reus en halv omgang.

Brahimi skjøt i stolpen etter 86 minutter i en avslutningsfase der Porto på ingen måte klarte å sette noe stort trykk på de blåhvite fra Portugal. På overtid hadde også Henrikh Mkhitaryan et skudd i stolpen for Dortmund.

Det ble aldri den spenningen mange kanskje ventet i denne kampen, og et fullt fortjent avansement for tyskerne.

Porto – Borussia Dortmund 0-1 (0-1)
Europa League, 16-delsfinale, Estádio do DragãoMål: 0-1 Selvmål Iker Casillas (23)
Gult kort: Evadro, Neves, M. Pereira, Porto, Bürki, Sahin, BVB
Tilskuere:
Porto: Casillas, M. Pereira, Marcano, Angel, Layun, Neves, Varela (66. Brahimi), Marega, Evandro (71. Herrera), D. Pereira, Aboubakar (56. Suk)
BVB: Bürki, Bender, Hummels (46. Subotic), Ginter, Schmelzer, Gündogan (46. Sahin), Weigl, Mkhitaryan, Kagawa, Reus (70. Ramos), Aubameyang