Dresden slo Darmstadt – Uavgjort mellom Kiel og Bochum og mellom Bielefeld og Union

186
Philip Heise scoret ett mål og hadde én assist for Dresden mot Darmstadt. Bilde: Wikimedia.

Maik Walpurgis har også vunnet sin andre kamp som trener i Dynamo Dresden. Det østtyske laget slo SV Darmstadt 4-1. Både Holstein Kiel mot VfL Bochum og Arminia Bielefeld mot Union Berlin endte uavgjort.

Dynamo Dresden – SV Darmstadt 98 4-1

Etter litt over ett minutt fikk Dresden tildelt et straffespark. Marcel Heller hadde felt Philip Heise. Moussa Koné scoret på straffesparket og sendte Dresden tidlig i ledelsen.

Darmstadt jaktet deretter utligningen, mens Dresden satset på overganger. Tobias Kempe traff tverrliggeren med et frispark. Kort tid senere utlignet Darmstadt. Marvin Mehlem spilte en fin pasning på Heller som scoret på åpent mål.

Begge lag kreerte deretter sjanser uten å score flere mål før pausen.

Ti minutter etter pausen tok Dresden på nytt ledelsen. Patrick Ebert skjøt fra tjue meter og via Fabian Holland gikk ballen i mål. Kun fem minutter senere økte Heise etter en overgang.

Darmstadt prøvde deretter å komme til sjanser, mens Dresden på nytt satset på overganger. Serdar Dursun traff tverrliggeren, men Darmstadt klarte ikke å skape flere sjanser.

På overtid scoret Koné sitt andre for dagen. Kempe mistet ballen mot spissen som scoret med et skutt fra sekstenmeteren.

Holstein Kiel – VfL Bochum 2-2

Begge lag spilte offensivt i første omgang og kom til en del farlige avslutninger. Bochum hadde de beste mulighetene og tok en ikke ufortjent ledelse. Etter en overgang fikk Lukas Hinterseer ballen rett utenfor feltet. Spissen plasserte ballen i nederste hjørne.

Etter pausen hadde Kiel en god mulighet og utlignet kort tid senere. Mathias Honsaks skudd etter en god kombinasjon styrte Danilo Soares i eget mål.

Kun ti minutter senere scoret Bochum på nytt. Denne gangen var det Tom Weilandt som fikk ballen rett utenfor feltet og som satte den i mål.

Deretter hadde begge lag gode muligheter. Kiel spilte offensivt, mens Bochum først og fremst var farlige ved dødballer og overganger.

Etter å ha bommet på en kjempemulighet utlignet Kiel rett før overtid. Johannes van den Bergh slo et innlegg i feltet. Innlegget kom presist til Janni-Luca Serra som headet ballen i nettmaskene.

Arminia Bielefeld – 1. FC Union Berlin 1-1

Bielefeld startet best, men det tok ikke lang tid før Union ble jevngode. Begge lag prøvde å spille seg fram til muligheter, men begge klarte ikke ofte å bryte ned motstanderens forsvar. Det ble noen sjanser til begge lag, og den største hadde Manuel Friedrich som traff tverrliggeren etter et hjørnespark.

Rett for pausen tok Union ledelsen. Julian Börner og Cédric Brunner hindret hverandre da de prøvde å klarere Akaki Gogias innlegg. Som følge av dette havnet ballen hos Grischa Prömel som satte den i mål fra ti meter.

I andre omgang ble Bielefeld veldig offensive mens Union satset på overganger. Bortelaget ble dog for passivt og lå for dypt, slik at Bielefeld kunne øke presset.

Etter halvspilt omgang utlignet vertene. Brunner slo et innlegg i feltet etter et innkast. Andreas Voglsammer snek seg unna forsvarsspillerne og headet ballen i mål fra kort hold.

Deretter var det fortsatt Bielefeld som var mest offensive, mens Unions forsvar lot ikke hjemmelaget komme til noen gode muligheter. Kampen endte til slutt med en fortjent poengdeling.