Dresden slo Regensburg – Duisburg tok poeng mot Union

141
Bundesliga 2 logo

Maik Walpurgis’ debut ble vellykket for Dynamo Dresden. Det østtyske laget vant 2-0 borte mot Jahn Regensburg. I den andre kampen tok MSV Duisburg sesongens første poeng mot Union Berlin.

Jahn Regensburg – Dynamo Dresden 0-2

Regensburg begynte best, men uten å true Dresdens mål. Etter hvert kom Dresden seg bedre inn i kampen, og tok ledelsen etter halvspilt første omgang. Etter at Niklas Kreuzer hadde vunnet ballen på midtbanen, spilte Dresden en bra overgang. Til slutt scoret Aias Aosman etter en pasning fra Rico Bentalli.

Kampen ble betydelig mer underholdende etter scoringen. Brian Hamalainen kunne ha økt ledelsen, men headet ballen i stolpen etter et hjørnespark. På den andre siden stod Sargis Adamyan umarkert foran Markus Schubert etter Benedikt Sallers fine pasning, men bommet på mål fra fire meter. Rett før pausen bommet Andreas Geipl hårfint på krysset.

Regensburg fortsatte å jakte utligningen Saller styrte ballen forbi mål etter en hard pasning. Grüttners scoring ble korrekt annullert for offside. Asger Sørensen headet over tverrliggeren.

Mot spillets gang økte Dresden ledelsen. Et langt frispark havnet hos Dario Dumic. Forsvarsspillerens første skudd havnet i Moussa Konés mage, men returen banket Dumic i mål.

Regensburg så ut som å ha mistet troen etter scoringen og plutselig var det Dresden som hadde mulighetene. Koné, Patrick Ebert, på nytt Koné, to ganger Erich Berko og Kreuzer kunne ha økt ledelsen ytterligere. Ingen av dem lyktes med å score, og til slutt vant Dresden sin første kamp med den nye treneren Maik Walpurgis 2-0.

1. FC Union Berlin – MSV Duisburg 2-2

Kampen var jevn i starten, og begge lag kom til farlige avslutninger. Etter hvert tok Berlin styringen, men uten at Duisburg var helt sjanseløse. Den beste muligheten hadde Akaki Gogia, som traff tverrliggeren.

Det var også Gogia som sørget for hjemmelagets ledelse. Union vant en ball i egen halvdel og Gogia fikk ballen fra Felix Kroos. Kevin Wolze utøvde for lite press på ballføreren, noe som sørget for at Gogia kunne hamre ballen i keeperhjørnet fra rett utenfor feltet.

I det første kvarteret etter pausen var Union offensive og gikk på 2-0-målet. Likevel ble det ikke noen store sjanser ut av det. Duisburg klarte etter hvert å kjempe seg tilbake i kampen, men kom kun til noen halvsjanser.

Etter 77 minutter scoret Cauly Oliveira Souza Duisburgs første mål denne sesongen – med god hjelp fra Union. Etter et innlegg løp keeper Rafal Gikiewicz uten orientering gjennom feltet, men fikk ikke tak i ballen. Marvin Friedrich headet ballen rett på Oliveira Souza. Brasilianeren traff ikke fullt med skuddet, men det var til slutt likevel utagbart for Gikiewicz.

Fem minutter senere tok Duisburg ledelsen. Schmiedebach mistet ballen i opbbyggingsspillet. Oliveira Souza sentret ballen til Richard Sukuta-Pasu. Spissen overvant Gikiewicz med et skudd i lengste hjørne.

Deretter jaktet Berlin utligningen, og den skulle komme på overtid. Gikiewicz slo et frispark fra egen halvdel i feltet. Florian Hübner headet keeperen frispark i lengste hjørne og sikret Union et fortjent poeng mot tabelljumboen.