El derbi madrileño – slaget om Madrid!

312

(Bilde Marca. Oblak fortjener nok banens beste i dag).

Dette var helgen for mange store by-derbyer. I Liverpool og Manchester i går, og i dag slaget om Madrid. Real Madrid mot Atleticco Madrid. Det endte uavgjort 1-1. En god del sjanser og mye intensitet.

El derbi madrileño som Madrid-derbyet heter på spansk, viste oss også at det er ikke ligaen som betyr mest for Real Madrid om dagen. Når de bytter ut Ronaldo etter en times spill på stillingen 1-1, så er det for å spare han inn mot sluttrundene i Champions League. Den hjemlige ligaen har de gitt opp. Kampen ble styrt av Real Madrid hele første omgang. Store sjanser, men et godt forsvar og en glimrende Oblak i Atletico-målet gjorde at de gikk til pause med 0-0.

Rett etter pause (53. min), scoret Ronaldo på et perfekt innlegg fra Gareth Bale. Det tok bortelaget kun 4 minutter for å skape balanse igjen. Hvem andre enn Griezmann? Atletico kom mye mer med etter denne scoringen, og det var et par glitrende redninger av Navas som hindret Atletico å ta ledelsen. Koke kommer nok til å tenke mye på hvordan Navas klarte å redde skuddet som alle så i mål.

Real Madrid kom mer til hektene igjen og avsluttet kampen med noen store sjanser. Atletico Madrid er det laget som skal være mest fornøyd med uavgjort i denne kampen. Med dette resultatet er Atletico 11 poeng bak Barcelona og Real Madrid er 15 poeng bak og det er 7 kamper igjen å spille.

Barcelona vant greit 3-1 i går kveld mot Leganes, etter 3 scoringer av Leo Messi som posisjonerte seg godt i forhold til «Golden boot». Ligger nå i teten sammen med Salah i Liverpool.

Nederst på tabellen i La Liga er det nok avgjort hvem som må ned. Det er fremdeles teoretiske muligheter, men det ser svært vanskelig ut for Malaga, Deportivo og Las Palmas.

I Sevilla er det ikke lenger «storebror» Sevilla som fører an. Det er Betis som nå er best i byen. De ligger nå på 5. plass og ligger på Europa League plass sammen med Villareal. Sevilla gikk på en smell med 0-4 for Celta på lørdag og ligger nå på 7. plass.

Runden avsluttes med Villareal mot Athletic Bilbao i morgen. Sent i kveld spiller Valencia mot Espanyol. Valencia kan med seier skyve Real Madrid ned på 4. plass.

Spenningen i La Liga er noe begrenset i det vi går inn i de avsluttende rundene. Det skal skje mye om ikke Barcelona vinner. De resternde CL-plassene går til Atletico, Real og Valencia. Nedrykk er også svært nær ved å være avgjort. Den lille spenningen som er igjen er om 5. og 6. plass. Sevilla, Girona og Celta kan alle utfordre Betis og Villareal som pr. nå innehar disse plassene som gir spill i Europa.