Eliteseriens gullvinner kvalifisert for Champions League-playoff

90
Vinneren av Eliteserien 2024 er sikret siste kvalifiseringssteg før Champions League-gruppespill. (FOTO: Marco Calleri, Fotballnerd.no)

Etter de nylige resultatene i europeisk fotball, er det nå bekreftet at vinneren av Eliteserien 2024 automatisk går videre til playoff-runden i Champions League høsten 2025. Dette er det endelige steget før man kan delta i gruppespillet. Tidligere ble det bestemt at laget som tar andreplass i Eliteserien også vil få muligheten til å kvalifisere seg til Champions League.

Skulle det skje at gullvinneren i Eliteserien mislykkes i playoff-kampen og dermed ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League, vil de likevel være sikret en plass i gruppespillet i Europa League. Med andre ord garanterer dagens resultater at årets norske seriemester minst får delta i gruppespillet i Europa League høsten 2025.

Les også:

Storfisk: Guardiola har pekt ut toppovergang

- Annonse -

Haaland investerer i norsk firma

Ronaldo, Fowler og de ville hattrick-rekordene

Hellas var den eneste nasjonen som i teorien kunne nekte Norge den kritiske 14. plassen på UEFAs nasjonsranking. Etter tap i avgjørende kamper for både Olympiakos (som tapte etter straffespark) og PAOK, har ikke Hellas lenger muligheten til å overgå Norge på denne rankingen.

Som nummer 14 på rankingen får Norge nå fordelen av å sende ett lag direkte til Champions League-playoff, et annet lag til den andre kvalifiseringsrunden i Champions League, mens cupvinneren starter i den tredje kvalifiseringsrunden i Europa League, og to andre lag vil delta i den andre kvalifiseringsrunden i Conference League.

Norsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -