Ellevill Dortmund-seier – Neste Bayern-tap

186
Paco Alcácer scoret hat-trick i løpet av en halvtime mot Augsburg. Bilde: Wikimedia.

Borussia Dortmund leder fortsatt Bundesliga. Etter en scoring på overtid av overtid vant laget fra Nordrhein-Westfalen 4-3 mot FC Augsburg. Bayern München, derimot, tapte sin andre Bundesliga-kamp på rad.

Borussia Dortmund – FC Augsburg 4-3

Begge lag spilte offensivt og det utviklet seg en underholdende kamp. Mens Marco Reus hadde den første muligheten for hjemmelaget, scoret Alfred Finnbogason etter et frispark. Dortmund prøvde å svare, men Augsburg forsvart seg godt.

Etter pausen ble kampen ellevill. Paco Alcácer ble byttet inn etter en time og utlignet to minutter senere. Rett etterpå traff Finnbogason tverrliggeren. Ti minutter senere tok Augsburg ledelsen på nytt ved Philipp Max. Ti minutter senere utlignet Alcácer på nytt, før Mario Götze sendte Dortmund i ledelsen fire minutter senere. Augsburg svarte med én gang: Michael Gregoritsch utlignet etter et hjørnespark. På overtid av overtid fikk Dortmund et siste frispark som Alcácer sendte over muren og i nettmaskene.

Etter sju kamper har Dortmund 17 poeng og er det eneste ubeseirede laget i Bundesliga. Augsburg hadde fortjent poeng i Dortmund, men står fortsatt med åtte poeng.

Bayern München – Borussia Mönchengladbach 0-3

Bayern München har for godt ankommet i en sportslig krise. De tyske seriemesterne har ikke vunnet på fire offisielle kamper (to uavgjort, to tap). Mot Mönchengladbach tok det et kvarter før bortelaget ledet med to mål. Alassane Pléa sørget for ledelsen, Lars Stindl økte. Bayern prøvde å utøve press, men klarte ikke å true Mönchengladbach.

Også i andre omgang virket Bayerns angrepsspill planløst. Mönchengladbach forsvarte seg smart og Bayern lyktes ikke å utfordre gjestenes forsvar. Tre minutter før slutt avgjorde innbytteren Patrick Herrmann kampen. Mens Bayern foreløpig ligger på femte plass, klatret Mönchengladbach på plassen bak Dortmund.

Fortuna Düsseldorf – FC Schalke 04 0-2

Kampen mellom Düsseldorf og Schalke var lite underholdende i første omgang. Düsseldorf hadde en stor sjanse i starten, men deretter utviklet seg en jevn kamp uten store muligheter.

Schalke avgjorde kampen med to scoringer i løpet av fem minutter kort tid etter pausen. Først sørget Weston McKennie for gjestenes ledelse, og kort tid senere økte Guido Burgstaller. Deretter dominerte Schalke kampen og lot ikke Düsseldorf komme til sjanser. Med seks poeng har Schalke dermed forlatt nedrykksplassene. Düsseldorf (fem poeng) er nest sist.

1. FSV Mainz 05 – Hertha BSC 0-0

Kampen mellom Mainz og Hertha var preget av begge lags gode forsvarsrekker. Vedad Ibisevic traff stolpen for Hertha BSC. Jean-Philippe Gbamin hadde en stor mulighet for Mainz.

Heller ikke etter pausen ble det mange sjanser. Ingen av lagene var villige til å risikere for mye og begge lag forsvarte seg bra. Dermed ble det ingen scoringer i løpet av nitti minutter.

Hannover 96 – VfB Stuttgart 3-1

Før denne runden var Hannover det eneste laget uten seier i Bundesliga. To headinger av Bobby Wood etter to innlegg av Miiko Albornoz sendte Hannover 2-0 i føringen i første omgang. Stuttgart var harmløse i første omgang og skapte lite.

Dette endret seg i andre omgang. Fem minutter etter pausen scoret Mario Gomez og så ut til å vekke laget med scoringen. Stuttgart spilte offensivt og hadde en del muligheter, men klarte ikke å score. På overtid sikret Ihlas Bebou seieren for Hannover. Etter kampen står begge lag med fem poeng: Hannover ligger på kvalikplassen, Stuttgart er sist. Kampen var den siste for Stuttgarts trener Tayfun Korkut, som fikk sparken dagen etter.