Ellevill kamp mellom Spania og Portugal ender uavgjort

185
Cristiano Ronaldo avgjorde kampen mot Marokko - og kom med en pinlig filming. Bilde: Дмитрий Садовников - soccer.ru, Wikimedia.

(Spania – Portugal 3-3) VMs første toppkamp holdt det den lovde. Spania og Portugal leverte en kamp med mange scoringer og sjanser. Cristiano Ronaldos hat-trick sikret Portugal poeng mot storebroren.

– Vi ledet to ganger, men vi ga heller ikke opp da Spania ledet. Vi har vokst sammen som et lag, og vi tror på at vi kan komme langt, sa Ronaldo etter kampen.

Etter kun tre minutter var han for første gang kampens midtpunkt. Nacho hadde vært klønete i egen sekstenmeteren, og Ronaldo tok imot invitasjonen. Den påfølgende straffen konverterte Ronaldo uten vansker.

Spania trengte deretter litt tid, men spilte seg inn i kampen, og kom til målsjanser. Diego Costa utlignet etter en lang pasning og dribling mot to forsvarsspillere etter 24 minutter.

Spania hadde flere gode muligheter i første omgang. Blant annet traff Isco tverrliggeren. Derfor var det overraskende at det var Portugal som på nytt tok ledelsen rett før pausen. Ronaldo skjøt fra rundt 17 meter rett på David de Gea, og keeperen slapp ballen forbi og i mål.

– Vi er ett lag, og vi vet at noen spillere har en god dag, og andre har en dårlig dag innimellom. Vi er en familie. Vi lar ingen være alene, sa Spanias nye trener Fernando Hierro om de Geas brøler.

Spanias lag virket heller ikke sjokkerte. I andre omgang hadde det gått ti minutter, før Spania utnyttet omgangens første mulighet. Et frispark fra David Silva headet Sergio Busquets til Diego Costa som bare trengte å stupe ballen inn.

Kun tre minutter senere tok Spania ledelsen. Nachos drømmetreff fra 18 meter gikk i begge stolper, før den overskred linjen. Portugal ble deretter ikke farlige, og Spania kontrollerte ballen, men uten å risikere mye offensivt.

Spanias manglende vilje til å avgjøre kampen hevnet seg. Ronaldo satt et frispark fra 18 meter rett i krysset, og sikret Portugal poeng mot Spania.

Til tross for at Spania mer eller mindre kastet bort seieren, var Hierro likevel fornøyd.

– Laget hadde troa på seg selv, kjempet, og stoppet ikke å tro. Det er viktig etter alt som har skjedd. Jeg mener at vi har gjort et viktig skritt framover, sa han.