En perfekt fotballhelg

429

Det er ikke mange ganger i løpet av en sesong man opplever dette – men denne helgen ble en stor, fotballmessig opptur. For det først så vi at FFK slo tilbake og vant mot Kongsvinger. Samtidig var Råde overlegne i toppkampen mot Borgar i går.

For det hele startet med en ekstremt jevn kamp på Gjemselund. FFK åpnet overraskende godt, og hadde veldig god kontroll bakover. Man kom på et par fine angrep, der Ludde Begby var aktiv – som vanlig. Til slutt betalte det seg. En veldig fin kombinasjon mellom Brix og Begby på venstrekanten endte til slutt med et innlegg på skoen til Kapidzic. Foran mål var dansken som så ofte før kald, og FFK gikk til pause med ledelse – ikke ufortjent.

I andre omgang faller hele laget, og det virker som om man bare tenker resultat. Vi har sett det mange ganger før, og vi så det også mot Kongsvinger. Dette laget makter ikke å ligge lavt i 45 minutter – enda. Kongsvingers Martin Ellingsen fikk stå helt alene inne i feltet, og en smart avslutning fra skrått hold snek seg forbi en utspilt Håvar Grøntvedt Jensen. Så var det tid for magi. Filip Westgaard ble byttet inn, som mange ganger før i år. For hver eneste gang Westgaard har blitt byttet inn i en FFK-kamp, har det blitt seier. Det ble det jammen meg også på søndag også – men denne gangen gjorde han jobben selv. Et fantastisk skudd fra 17-18 meter fant veien helt opp i krysset, og seieren ble sikret.

Så var det klart for ukens store høydepunkt – ny kamp i Råde idrettspark. Tabelltoer Råde tar i mot tabelltreer Borgar. Før kampen satt jeg med en litt blandet følelse. Borgar har prestert bra i de siste kampene, mens Råde har slitt på hjemmebane – og kun vunnet to kamper på eget kunstgress. Hjemmelaget har alltid slitt med å få hull på den berømte byllen – men mot Borgar stemte alt fra start.

Det tok kun fire minutter før 4. divisjons toppscorer, Stian Eriksrud, satte inn sitt 14. for sesongen, og Rådes første for kvelden. Det skulle imidlertid bli mer enn det ene, for da klokken rundet 15 minutter var det duket for Alexander Arnesen show. For på kun fem minutter var hat-tricket komplett. Først var det en enkel retur fra keeper som Arnesen plukket opp, og satte enkelt i det åpne målet. Så var det duket for et magisk øyeblikk i parken. En fantastisk gjennombruddspasning av Julius Adaramola sendt «Alex» helt alene i gjennom. Keeper gjør først en god redning, før Arnesen setter returen enkelt. Så må man også ha litt marginer. Et skudd fra Eriksrud går rett i kroppen på Arnesen, og i mål.

Det sto 4-0 etter en fartsfylt førsteomgang. Andre omgang startet noe roligere, men sjansene uteble for bortelaget. Vidar Martinsen var farlig frempå på en corner midtveis i andre omgang, og fastsatte sluttresultatet til 5-0. Simen Brenne og Julius Adaramola var helt overlegne på midtbanen, og det var også gøy å se at 16 år gamle Kristian Paulsrud presterte godt etter innhoppet mandag kveld. Dessverre måtte han ut etter rundt ti minutter grunnet skade, men han rakk å vise seg frem i de få minuttene han fikk.

Alt i alt en fantastisk fotballhelg – nå er det EM som står på menyen før Råde skal til Nøkkeland for å møte Kambo fredag.

Twitter: @JacobBerg10