Energisk der Klassiker

191

Det ble en kamp full av fart og spenning da Dortmund tok i mot Bayern på Westfalenstadion. Det var to lag som ikke er fremmed for å gå ut i høyt press, og umiddelbart gå raskt mot mål når de først får ballen. Dortmund hadde sjansen til å knappe inn på Bayern, Bayern som hadde fem poeng å gå på etter tapet mot Mainz på onsdag.

Da det var Allianz Arena som huset dette oppgjøret på høsten, kjørte Bayern over Dortmund resultatmessig. 5-1 ble det. Lørdag kveld ble ikke fullt så målfylt.

Begge lagene er særdeles «på» i starten av omgangen, begge lagene vil presse det andre laget til å gjøre feil, og det er Bayern som presser frem den første feilen. Bürki hadde to grove brølere i München, og varter nesten opp med en til. Bokser et innlegg rett i beina på Müller, som prøver seg på direkten. Normalt er Müller i disse situasjonene giften i slangen og hugger til. Ballen går derimot over og utenfor.

Dortmund kommer til sin første sjanse etter 12 minutter, Aubameyang løper Kimmich i senk, og setter Neuer på prøver. Fra skrå vinkel har keeperen grei kontroll på skuddet. Dortmund kommer til lagets andre gode muligheter, Durm tar en piruett i feltet til Bayern, men smeller ballen i nettveggen på feil side. Hadde Aubameyang og Reus i bedre situasjoner.

Bayern får seg også en kontring på en solid Dortmund-forsvar. Alene mot keeper bør Costa klare bedre, men Bürki går seirende ut av situasjonen med en beinparade.

Rett før pause våkner Robben til liv, to gode sjanser går tapt og ender med utspark fra fem meteren.

Andreomgangen roer seg noe ned, og det er kun småsjanser fra begge lag. Liten sjanse er det derimot ikke når Bayern får en corner. Dortmund klarer ikke å klarere, og fra kloss hold får Vidal sendt avgårde en suser. Bürki varter opp med en reaksjonsredning av dimensjoner, og får slått ballen i tverrleggeren, før Dortmund klarerer.

Dortmund legger seg dypt og begge lag virker egentlig fornøyd med 0-0, og ingen sjanser kommer før helt på slutten. Ramos med sine to mål på to kamper blir byttet inn. Med 2 minutter før slutt får han en gylden mulighet. Innlegget er perfekt og Ramos skal bare styre ballen i mål, på en eller annen måte sklir ballen av hodet, og går utenfor.

Det ebber ut i 0-0, noe som er svært sjeldent når disse lagene møtes, og etter kampen å bedømme, svært overraskende. Bayern hadde kanskje fortjent tre poeng, men begge lag hadde gode muligheter, og sånn sett fortjent at det blir uavgjort. Det kan fortsatt bli spennende, men Bayern bør definitivt klare gullet nå. Men…Mainz har slått Bayern, Dortmund viste at de røde ikke er maskiner som vinner overalt. Fotball vinnes av tilfeldigheter i blant, mange kamper igjen å gjøre det på