Eredivisie 14. runde: Beholdt ledelsen etter utligning i 98. minutt

165

Feyenoord scoret to mål på overtid og sikret seg et nytt poeng som gjør at de beholder ledelsen, men nå kun på bedre målforskjell enn Ajax.

Her er litt om 14. serierunde i Eredivisie:

Go Ahead Eagles – Willem II 0-1:
Jari Schuurman fikk sin første kamp fra start i Eredivisie, og Feyenoord-spilleren på lån i Willem II svarte med å bli matchvinner etter 49 minutter i det viktige bunnoppgjøret i Deventer. Tapet for Go Ahead Eagles gjorde at de senere i helgen falt ned til sisteplass da Roda spilte 2-2 i sin kamp. Den 19 år gamle midtbanespilleren Schuurman kom alene med keeper, misbrukte første sjansen, men tok vare på sjansen da han fikk ballen tilbake. Begge lag burde scoret etter målet, men det ble kampens eneste.

Vitesse – Excelsior 2-2:
Vitesse kom tilbake fra 0-2, men Henk Frasers lag har nå ikke vunnet på de seks siste kampene. Midtbanespiller Hicham Faik scoret to ganger for Excelsior det første kvarteret, et langskudd og et velplassert skudd. Et sjokkert publikum på GeldreDome fikk likevel raskt tilbake håpet da Ricky van Wolfswinkel satte inn en straffe etter 25 minutter. Adnane Tighadouini utlignet til 2-2 i andre omgang, men tross hardt press fra sjuendeplasserte Vitesse, holdt Excelsior ut og tok et sterkt poeng med seg hjem.

PEC Zwolle – Groningen 0-4:
Kampen var mye jevnere enn resultatet skulle tilsi. Groningen, som tok ledelsen allerede etter 40 sekund da Ruben Yttergård Jenssen satte opp Simon Tibbling, var effektive, mens hjemmelaget misbrukte mange sjanser. Groningen økte til 2-0 rett før pause, og fikk de to siste målene siste kvarteret. Tom van Weert, Albert Rusnak og Mimoun Mah scoret også for Groningen i tillegg til Tibbling. Yttergård Jenssen spilte hele kampen, mens Alexander Sørloth var ubenyttet reserve for de grønnhvite fra Groningen.

PSV Eindhoven – ADO den Haag 3-1:
På femte forsøket på straffe denne sesongen fikk endelig PSV mål da Gaston Pereiro satte inn 1-0 etter 12 minutter. Luuk de Jong har hatt en tung periode, men fem minutter ut i andre omgang sendte PSV-spissen laget opp i 2-0-ledelse, hans første seriemål på 905 minutter. De Jong la også på til 3-0, og begge målene fra den nederlandske spissen kom etter målgivende pasninger fra ukraineren Oleksandr Zinchenko. ADO reduserte på straffe av Tom Beugelsdijk, og kunne gjort dagen kaotisk for PSV med et stolpeskudd i sluttminuttene.

NEC Nijmegen – Twente 3-2:
Den nederlandske U19-landslagsspilleren Jay-Roy Grot ble den store helten med to scoringer da NEC tok en viktig seier. 18-åringen fikk sjansen fra start da trener Peter Hyballa gjorde mange endringer etter at de tapte 0-5 mot Ajax sist serierunde. Grot scoret to ganger i slutten av første omgang og sikret hjemmelaget 2-0-ledels til pause. Tidlig i andre omgang reduserte Enes Unal, men på et frispark økte Dario Dumic til 3-1 bare noen minutter senere. Et selvmål ti minutter før slutt sendte Twente inn i kampen igjen, men de klarte ikke å finne veien til mål og sikre seg poeng fra De Goffert stadion.

Sparta – Roda 2-2:
Uavgjortspesialistene Roda spilte uavgjort igjen, og det selv om de ledet 2-0 i kampen i Rotterdam. Etter å ha misbrukt flere brukbare sjanser headet Christian Kum gjestene i ledelsen etter halvtimen, og fem minutter ut i andre omgang økte Nestoras Mytides til 2-0. Sparta gjorde så to viktige bytter. Mathias Pogba, storebroren til verdens dyreste fotballspiller Paul Pogba, fikk endelig sin debut for Sparta, og inn kom også Loris Brogno. Sistnevnte brukte få minutter på å redusere til 1-2. Etter hardt press fikk Sparta utligningen ti minutter før slutt da Kenneth Dougall fyrte av et lavt skudd fra langt hold. Roda var uhyre nær å ta alle tre poengene på slutten, men Abdul Ajagun avslutning gikk i stolpen. Poenget betyr likevel at Roda forlater sisteplassen på bedre målforskjell enn Go Ahead Eagles.

Du ser nok hvem dette er broren til, også han har skiftet klubb

AZ Alkmaar – Heracles 5-1:
AZ vant en enkel seier mot Heracles. De ledet 1-0 allerede etter fire minutter og 3-0 etter. I første omgang rakk de også å bomme på en straffe. Heracles tente et håp da de reduserte til 1-3 tidlig i andre omgang, men seieren var aldri truet. Målene for AZ ble scoret av Robert Mühren (2), Wout Weghorst, Dabney Dos Santos og Alireza Jahanbakhsh, mens Samuel Artmenteros scoret gjestenes trøstemål.

Heereveen – Ajax 0-1:
Davy Klaassen ble matchvinner for Ajax i den vanskelige bortekampen mot Heerenveen. Ajax kom til kampen med ti kamper på rad uten tap, men slet med rytmen i spillet. Det ble skapt en del sjanser, men ikke veldig mange. Heerenveen klarte ikke å sette Ajax under veldig press etter 0-1 og gjestene vant fortjent.

Utrecht – Feyenoord 3-3:
To mål på overtid sikret Feyenoord 3-3, ett poeng og fortsatt tabelltopp. Kampen startet også forrykende da publikum knapt hadde fått tid til å sette seg før Sebastian Haller for hjemmelaget og Dirk Kuyt for gjestene hadde scoret en gang hver. Kampen roet seg raskt og lite skjedde resten av omgangen. Sju minutter etter pause satte Giovanni Troupee inn en retur fra keeper og Utrecht var tilbake i ledelsen. Utrecht fikk så et skikkelig tilbakeslag da keeper Robbin Ruiter falt og landet både på skulder og hode, og måtte byttes ut (han er ikke tilbake i spill før på nyåret). Inn kom reservekeeper David Jensen. Utrecht gikk likevel opp til 3-1 seks minutter før slutt og så ut til å avgjøre kampen for godt da Haller scoret scoret sitt andre for dagen. Men på overtid scoret både Nicolai Jørgensen og Michiel Kramer for Feyenoord. Sistnevnte scoring kom etter 98 minutter (se Feyenoords twittermelding under).