Eredivisie 6. runde: Endelig seier for Ruben og Celina scoret igjen

208

Den sjette serierunden i Eredivise inneholdt blant annet en toppkamp og sesongens første seier for Groningen med Ruben Yttergård Jensen på laget. Norske Bersant Celina i Twente, på lån fra Manchester City, scoret i sin andre kamp på rad for laget fra Enschede.

I rundens siste kamp vant Ajax, og kom opp på tredjeplass med samme poengsum som PSV. PSV tapte sin hjemmekamp, toppoppgjøret mot serieleder Feyenoord. Feyenoord har dermed fått en luke på fem poeng etter at de har full pott så langt.

Her er kort om kampene denne helga:

Utrecht – Groningen 1-5:
Groningen knuste Utrecht da lagene møttes fredag kveld. Begge lagene sto uten seier før oppgjøret, det må sies skuffende for to lag som normalt kjemper om Europa League. Groningen startet godt og Oussama Idrissi scoret to ganger før halvtimen var spilt. 2-0 ble pauseresultatet. I andre omgang reduserte Richairo Zivkovic til 1-2 mot sin tidligere klubb, men Groningen slo knallhardt tilbake og stoppet ikke før på 5-1. Danny Hoesen (2) og Tom van Weert scoret for Groningen. Ruben Yttergård Jensen startet kampen og ble byttet ut mot slutten, mens Alexander Sørloth var reserve hele kampen for Groningen. Ruben Yttergård Jensen skriver på Instragram at det var en «veldig bra laginnsats, men Oussama Idrissi var «outstanding». Den første seieren var «massive», og vi ga alt.»

Twente – ADO den Haag 4-1:
Med Enes Unal som spiss og Yaw Yeboah og norske Bersant Celina på hver sin ving, hadde Twente en skikkelig Manchester City-trio på topp. Alle tre er på lån fra den engelske giganten. Det tok 13 minutter før Unal ga Twente ledelsen på et frispark fra 30 meter. Yeboah var nær å øke til 2-0 på et annet godt frispark, før Unal la på til 2-0 etter et innlegg. 2-0 var pauseresultatet i en omgang Twente dominerte. Celina la så på til 3-0 etter at hans første avslutning ble reddet, men han satte selv returen. Kevin Janssen scoret et trøstemål for ADO i det 88. minutt, før Kamohelo Mokotjo avsluttet med 4-1 i en flott kveld for hjemmepublikum i Enschede.

Roda – Heerenveen 0-3:
Roda venter fortsatt på sin første seier, og muligheten for at den skulle komme her var borte allerede i det som for dem var en «katastrofal» førsteomgang. Sam Larsson ga Heerenveen en tidlig ledelse på et frispark, og Roda fikk to mann utvist før pause. Abdul Ajagun fikk to gule kort og var ute av kampen etter 35 minutter, og Christian Kum fulgte han inn i en tidlig dusj med sitt andre gule for kvelden, rett før sidebytte. Med to mann flere på banen økte Henk Veerman til 2-0 før også Heerenveen fikk en utvisning av Shay Facey i det 76. minutt. Det tok bare et minutt etter det igjen før Heerenveen gikk opp til 3-0 ved Arber Zeneli på en flott avslutning. Heerenveen har fått en fin start og er nummer fem med 11 poeng.

Vitesse – Go Ahead Eagles 2-0:
Vitesse kunne noteres sesongens første hjemmeseier i en kamp de dominerte, men slet med å score. Først da et kvarter gjensto ble det 1-0 og det på straffe ved Ricky van Wolfswinkel etter en hands. Innbytter Mitchell van Bergen la på til 2-0 i sluttminuttene.

Willem II – Excelsior 1-1:
Excelsiors gode start på sesongen fortsatte da de sikret uavgjort i sluttminuttene i Tilburg. Fran Sol ga hjemmelaget ledelsen på en heading allerede etter seks minutter, men Willem II klarte ikke å «drepe kampen», og ti minutter før slutt utlignet Rotterdam-klubben på et skudd fra Hicham Faik som skiftet retning i motspiller og satte Willem II-keeper Kostas Lamprou ut av spill.

Sparta – NEC Nijmegen 2-0:
Fjorårssesongens toppscorer for Sparta, Thomas Verhaar, fikk endelig sin første kamp fra start denne sesongen, og takket for tilliten med å gi Sparta ledelsen 1-0 etter 17 minutter. Sparta dominerte resten av omgangen, men etter pause ble NEC bedre og André Fomitschow var uheldig da hans skudd gikk i stolpen. Zakaria El Azouzzi sikret hjemmeseier i sluttminuttene med en «tap-in». Det var NECs tredje strake tap.

PEC Zwolle – AZ Alkmaar 0-2:
Zwolles fryktelige start på sesongen fortsatte da de fikk AZ på besøk, og bunnlaget gikk på et nytt tap. Wout Weghorst var en av tre nye i startoppstillingen til AZ etter det sjokkerende svake 1-1-resultatet hjemme mot irske Dundalk torsdag, og han svarte med å gi laget ledelsen 1-0 etter halvtimen. Ron Vlaar var nær å øke til 2-0 på en suser i tverrliggeren, og det så ut til å gå AZs vei selv om de lenge ledet bare 1-0. I sluttminuttene satte debutanten og innbytter Guus Til inn 2-0 med et velplassert skudd ved stolperoten og sikret AZ tre nye poeng.

PSV Eindhoven – Feyenoord 0-1:
Les mer om toppkampen i linken under.

Tok med seg alle tre poengene i toppkampen

Heracles – Ajax 0-2:
Ajax startet forsiktig og begynte først å angripe siste ti minuttene av første omgang. Heracles hadde lite å stille opp med, men var nær å gå opp til 1-0 tidlig i andre omgang da Samuel Armenteros skjøt rett på keeper fra god posisjon. Davy Klaassen ga så Ajax ledelsen etter en kjempebrøler i forsvaret halvveis ut i andre omgang, og til slutt ble det 2-0 ved Nemanja Gudelj. Fortjent seier for Ajax, som tok sin tredje seier på en uke – inkludert Europa League borte mot Panathinaikos.