Eredivisie 7. runde: De store med storseier, Celina scoret igjen og se «Bergkamp-mål»

235

Både Ajax, PSV og serieleder Feyenoord hadde få problemer med å vinne sine kamper i den sjuende serierunden i Eredivisie 2016/17. Man må også bemerke at norske Bersant Calina (også fra Kosovo) på lån fra Manchester City scoret i sin tredje kamp på rad. Her er en kort oppsummering av kampene:

ADO den Haag – Heerenveen 0-3:
Heerenveen gikk midlertidig opp på andreplass etter at de vant helgens første kamp. Jurgen Streppels lag fra skøytebyen startet svakt, men har nå tre seire på rad. Wilfried Kanon scoret selvmål som ga Heerenveen 1-0 rett etter at gjestene hadde et skudd i stolpen etter 25 minutter. ADO klarte ikke å komme særlig sterkt utover i andre omgang, og ti minutter før slutt scoret Arber Zeneli for Heerenveen og deretter Henk Veerman.

Groningen – Heracles 0-0:
En meget sjansefattig og kjedelig førsteomgang på Euroborg, men i andre omgang ble det mer fart. Peter van Ooijen hadde den største sjanse for Heracles alene med keeper, mens Groningen først ble farlig det siste kvarteret. Ruben Yttergård Jensen spilte hele kampen for Groningen og Alexander Sørloth (som scoret i cupkamp i midtuka) spilte siste halvtimen.

Ajax – PEC Zwolle 5-1:
Det ble en sjokkåpning på kampen da PEC Zwolle tok ledelsen etter fire minutter ved Wout Brama, men i motsetning til noen av de tidligere hjemmekampene der Ajax har misbrukt mange sjanser og tapt poeng mot svak motstand, var det nå aldri noen tvil. Davinson Sanchez utlignet tre minutter etterpå, og samme mann la på til 2-1 rett før pause. I andre omgang rant målene inn ved Kasper Dolberg (2) og Bertrand Traore.

AZ Alkmaar – Go Ahead Eagles 2-2:
AZ ledet 2-0, men klarte likevel bare uavgjort mot nyopprykkede Go Ahead Eagles. Wout Weghorst scoret to ganger for hjemmelaget som sto med fire strake seire i ligaen, men Weghorst misbrukte flere sjanser til å legge all tvil til side om hvor seieren ville havne. Så etter 66 minutter reduserte Sander Duits. Helt på slutten satte Sam Hendriks inn en retur fra keeper, og sikret gjestene fra Deventer et uventet poeng.

Excelsior – PSV Eindhoven 1-3:
PSV vant sin 13. bortekamp på rad i Eredivise, og det er ny rekord. Etter å ha misbrukt noen store sjanser, tok PSV ledelsen etter 13 minutter ved Luciano Narsingh på et flott innlegg av Bart Ramselaar. Like etter utlignet Luigi Bruins for hjemmelaget på straffe, men PSV fikk til slutt 2-1 rett før pause etter å ha presset på, blant annet med et stolpeskudd fra Luuk de Jong. Det var De Jong som scoret etter et frispark. PSV presset utover i andre omgang, men den endelige avgjørelsen kom etter 83 minutter ved Davy Pröpper. På slutten kom Siem de Jong inn for PSV-debut, og spilte for første gang sammen med sin bror Luuk.

NEC Nijmegen – Willem II 0-0:
NEC hadde fire tap på rad, og det var manglende selvtillit i angrep som gjorde at det ikke ble mål i denne kampen, for begge lag skapte en del. NEC var best i første, mens det ble jevnere etter pause.

Twente – Vitesse 2-1:
Enes Unal som er på lån fra Manchester City brukte bare 16 minuttet på å gi Twente ledelsen i lokaloppgjøret mot Vitesse, hans tredje mål på to kamper. Yaw Yeboah, også han på lån fra Manchester City, fikk så et mål feilaktig annulert. Etter 1-0 til pause kom Vitesse sterkere i andre omgang, men det var Twente som gikk opp til 2-0 ved Bersant Celina, også han på lån fra Manchester City. Norsk-kosovoske Celina med sitt tredje mål på like mange kamper for Enschede-klubben. Lewis Baker scoret et flott mål for Vitesse på overtid, men det holdt ikke til å ta poeng.

Utrecht – Sparta 2-0:
Utrecht tok endelig sesongens første seier. Richairo Zivkovic scoret allerede etter tre minutter, og ti minutter før slutt scoret Nacer Barazite et fantastisk mål til 2-0, som selv Dennis Bergkamp ville satt høyt.

Feyenoord – Roda 5-0:
Feyenoord tok sin sjuende strake seier i ligastarten da Dirk Kuyt spilte sin 300. kamp i Eredivisie. Feyenoord dominerte fra start og tok ledelsen etter 25 minutter ved Nicolai Jørgensen. Karim El Ahmadi økte så til 2-0 før pause på et kanonskudd. Feyenood senket tempoet i starten av andre omgang, men var ikke i trøbben av den grunn. Jørgensen, Jens Toornstra og Terence Kongolo scoret sent i kampen og ga storseier. Roda er nest sist mens Feyenoord forbereder seg til bortekamp mot Fenerbahce i Europa League.