Eredivisie 8.runde: Åtte kamper, åtte seire, 24 poeng

218

Feyenoord fosser videre i æresdivisjonen og har feid all motstand til side så langt denne sesongen. Ajax vant i målfest, mens PSV måtte nøye seg med uavgjort i skøytebyen. Her er oppsummering av helgens kamper.

PEC Zwolle – ADO den Haag 2-1:
Zwolle tok sin første seier for sesongen og klatret opp fra sisteplassen da de møtte ADO, som kom med tre strake tap i baggasjen til MAC3PARK stadion. Førsteomgang var uten sjanser, bortsett fra en keepertabbe som Zwolle-spissen Anass Achabar ikke klarte å utnytte. Tom Trybull ga så ADO en tidlig ledelse i andre omgang, men Younes Mokhtar utlignet like etterpå med et krysskudd. Mokhtar ga så PEC ledelsen 20 minutter før slutt. På tampen ble målscorer Trybull utvist for ADO.

Vitesse – Groningen 2-1:
Groningen som har vært ubeseiret på fire kamper fikk en drømmestart da Danny Hoesen satte inn en straffe etter fem minutter, og de hadde nok av sjanser til å øke ledelsen. Men Vitesse kom tilbake og snudde kampen etter to frisparkscoringer av Lewis Baker. Det siste av dem, mot slutten av kampen, ble riktignok scoret av Kelvin Leerdam etter keeperretur. Kampen ble stoppet kvarteret før slutt på grunn av lyn og torden, men spillet kom raskt i gang igjen. Ruben Yttergård Jenssen spilte hele kampen for Groningen, Alexander Sørloth var benyttet reserve.

Heerenveen – PSV Eindhoven 1-1:
PSV misbrukte mange sjanser og mistet til slutt to verdifulle poeng, akkurat som i de siste kampene både mot Feyenoord og i Champions League-kampene mot Atletico Madrid og Rostov. Arber Zeneli ga hjemmelaget ledelsen etter 72 minutter, første gang de truet PSV. Men ledelsen varte bare tre minutter. Jerry St. Juste scoret selvmål. PSV presset for seier, men var tydeligvis vaksinert mot å score.

Roda – NEC Nijmegen 0-1:
Roda tapte igjen og er eneste lag uten seier så langt i sesongen, og de er nå sist på tabellen med tre poeng. Roda har nå ikke scoret på seks kamper, og deres angrepsspill er totalt uten selvtillit. NEC er ikke særlig bedre, og første omgang var elendig. NEC var mye bedre etter pause og det var ingen overraskelse for hjemmefansen at de tok ledelsen ti minutter før slutt ved Quincy Owusu-Abeyie. Roda klarte ikke å skape noe.

Go Ahead Eagles – Excelsior 3-0:
Sander Duits fikk stå helt alene og headet inn en corner som ga Go Ahead Eagles en tidlig ledelse. Sam Hendriks scoret så på to straffespark for Deventer-laget som tok en enkel seier mot Excelsior som også fikk Danilo Pantic tidlig i andre omgang.

Ajax – Utrecht 3-2:
Mot spillets gang headet Kevin Conboy Utrecht i ledelsen etter 27 minutter og Richairo Zivkovic var utrolig nær å gi gjestene 2-0 før pause, men ble hindret av en excellent takling av Davinson Sanchez i siste liten. Da Ajax utlignet til 1-1 rett etter sidebytte var det på en heldig måte da Ramon Leeuwin la et innlegg som traff en spiller og gikk i bue over keeper og i mål. Ajax hadde nok sjanser til å gå opp til 2-1, men klarte det ikke før de fikk en heldig straffe og Lasse Schone scoret. Hakim Ziyech la så på til 3-1 etter 87 minutter, mens Utrecht reduserte til 2-3 ved  Mark van der Maarel. Det ble noen nervøse overtidsminutter for Ajax, men de holdt ut.

Heracles – Twente 1-1:
«Twentse-derbyet» i Almelo endte uavgjort. Kampen startet som et typisk derby med mange sjanser til begge lag og mange taklinger. Fem minutter før pause fikk Twente straffe etter en hands, og Mateusz Klich satte inn 0-1. Men hjemmelaget slo umiddelbart tilbake og Samuel Armenteros headet inn utligningen. I andre omgang startet Heracles best, mens Twente avsluttet best. Bersant Celina fikk gult kort for Twente og ble byttet ut etter timen spilt.

Willem II – Feyenoord 0-2:
Feyenoord er eneste laget i de 20 best rangerte ligaene i Europa som har åtte strake seire så langt denne sesongen. Nicolai Jørgensen ga rotterdammerne ledelsen på et flott helspark. Kampen var jevn utover uten at hjemmelaget truet Feyenoord veldig, og kvarteret før slutt satte innbytter Renato Tapia inn 2-0 på en fin individuell prestasjon. Bartholomew Ogbeche var uhyre nær å redusere mot slutten, men Feyenoord går inn i den internasjonale pausen med fem poengs forsprang på Ajax og sju til PSV.

Sparta – AZ Alkmaar 1-1:
Guus Til ga AZ en tidlig ledelse på en heading, men Sparta kom tilbake ved Michel Breuer etter 36 minutter. Første omgang hadde mange sjanser, og AZ ble snytt for en klar straffe rett etter 1-1-målet. Andre omgang levde ikke opp til den første, og det ble en heller svak affære. Denzel Dumfries ble utvist mot slutten for Sparta.