Everton videre i FA cupen

153

Det som skulle bli en enkel kamp for gjestene fra Liverpool, ble langt mer krevende enn forventet.

Etter en rolig åpning på kampen, med lite sjanser, kom en game-changer. I det 36. minutt, legger Daniels inn i feltet og ballen treffer hånden til en Everton-spiller og Atkinson blåser straffespark. Reprisen viser at det er riktig dømt av dommeren, men når Daniels skal sette ballen i nettet, redder Robles og stillingen er fortsatt 0-0.

Begge lag gikk målløst inn i garderoben, men andre omgang skulle bli langt mer spennende.

Bare 10 minutter etter pausen, kom det en kalddusj for Bournemouth. Barkley har ballen like utenfor 16-meteren og velger å skyte. Kantspilleren treffer en Bournemouth-spiller og ballen får en retningsforandring, som spiller Federici ut og stillingen er 1-o til gjestene.

Andre omgang var preget av Everton. De skapte flere sjanser og det ga avkastning. I det 75. minutt kom det nok en kalddusj for vertene. Etter en corner får Bournemouth-forsvarerne aldri klarert og ballen ender i beina til Lukaku, som er nådeløs. Han setter ballen i nettet og sender Everton til 6. runde i FA cupen.

Bournemouth skapte mye, men fikk aldri avkastning. Kampen ender 0-2 og Everton er videre.