FFK tok med seg et poeng – Her kommer en OBOS oppsummering

474

Fredrikstad tok i mot Mjøndalen på Fredrikstad stadion, litt over 4300 tilskuere fikk se at Fredrikstad som er under oppbygging tok med seg et poeng fra opprykkskandidaten.

Det var lite å melde hjem om i første omgang, det var gjestene som startet kampen best hvor Pellegrino blir sendt igjennom på venstrekanten. Spilleren prøver seg på et skudd fra skrått hold, men ballen bare triller inn til Håvar Jensen i FFK målet.

Like etter fikk Fredrikstad frispark i god posisjon. Det er Tribotic som har fått ansvaret for å slå frisparkene etter som han hadde noen solide scoringer i treningskampene, men her går skuddet i nettveggen og det blir ikke mål til de rødhvite nå heller. Kampen videre utvikler seg til å bli en stillingskrig hvor begge lag sliter med å komme til de rette sjansene og lagene går til pause med 0 – 0.

Etter pause gjør Andrea Loberto noen bytter, det første bytte kommer etter 57 minutter hvor Rino Falk Larsen erstatter Håvard Åsheim, FFK legger også om spillerstilen til 4 – 5 – 1 og treneren prøver å finne en åpning på kampen. Etter 62 minutter gjør han nok et bytte, Kapidzic som ikke hadde en god dag på jobb idag blir ofret til fordel for Ulrik Flo. Ulrik Flo trenger bare 3 (!) minutter før han setter kveldens første scoring. FFk får et frispark på kanten, Tribotic går ut for å legge ballen inn, til taktklapping fra publikum finner han Ndaiye som får ballen inn foran mål igjen til en ventende Flo som bare kan sette den i nettet: 1 – 0 til Fredrikstad.

Det vil forøvrig seg ikke for rødbuksenes del foreløpig i sesongen. Et lite mikrosekund uoppmerksomhet fra FFK forsvaret gjør at Mjøndalen kan utligne ni minutter senere. Mjøndalen legger inn fra Silfwer og han finner Boye som kan stå og sette headingen inn i målet, Håvar Jensen er sjanseløs og dermed er vi like langt etter 74 spilte minutter. Kampen bølger frem og tilbake og etter det 86 minuttet skjer det ting igjen: Mjøndalens Pellegrino tråkler seg forbi to FFK forsvarere og er nære på å sette 2 – 1, denne gangen er Jensen med på notene og får slått unna ballen. To minutter senere er det Fredrikstads tur, Tribotic får ballen og legger den inn, han finner Flo som er uheldig og setter den i stolpen til publikums store frustrasjon, godt slått frispark men dessverre ikke uttelling her heller. Dermed ender kampen i Fredrikstad med uavgjort 1 – 1 og FFK har nå startet sesongen med to uavgjort kamper: 2 – 2 mot Start på Sør Arena og 1 – 1 mot Mjøndalen på hjemmebane.