Forest seiret i Clough-derbyet

119

Med åtte strake kamper uten seier, hadde Nottingham-manager Dougie Freedman kniven på strupen foran fredagens kamp mot erkerivalen. Men en massiv 1-0 seier kjøper den pressede manageren litt mer tid i sjefsstolen på City Ground.

Fredagkskamp, flomlys, og en herlig rivalisering mellom klubbene. Alle ingrediensene for en flott og intensiv kamp var til stede foran oppgjøret mellom Nottingham Forest og Derby County denne fredagen. Og det var på den måten kampen startet.

Det hadde ikke gått et minutt før det første gule kortet kom til Nottinghams Jonathan Willams. To minutter senere ble også lagkamerat David Vaughan skrevet opp i dommerens bok. Men det skulle skje andre ting enn gule kort for de rødkledde i kampens innledning.

Det var i kampens femte minutt at Nelson Oliveira skulle sende hjemmefansen til himmels. Han mottok ballen fra Jamie Ward, fyrte først av et skudd som ble blokkert, men fikk ballen tilbake igjen, og på andre forsøk satt den for den portugisiske spissen. Ballen suste inn bak Scott Carson i Derby-buret og Nottingham gikk opp i 1-0.

Mye ball, få sjanser

Før kampen ville få blitt overrasket om man spådde et kampbilde hvor bortelaget ville ha mye ball mot et hjemmelag som lå litt lavere og gikk for overganger. Med et tidlig 1-0 mål ble et slik kampbilde enda mer naturlig, og Derby dominerte ballinnehavet.

Dessverre for bortelaget ble det ikke allverdens mange sjanser ut av det. Da var heller Nottingham farligere på sine kontringer, selv om det ikke ble noen scoringer ut av det i 1.omgangen.

Derby hadde noen brukbare sjanser med både skudd fra Jeff Hendrick, som snittet treverket, og ved Johnny Russell, men ingen store trusler mot Forest-målvakt Dorus de Vries.

Løp sokkene av seg

Den andre omgangen startet noenlunde likt som den første sluttet. Derby eide ballen mesteparten av tida, men slet med å skape noen farlige sjanser ut av det.

I stedet var det hjemmelaget som yppet seg, og etter 66 minutters spill kom venstreback Dani Pinillos seg flott gjennom på venstrekanten, men innlegget ble reddet på målstreken omtrent, fra venstreback-kollega Stephen Warnock hos Derby.

Derby kastet inn både Tom Ince, Jacob Butterfield og Darren Bent, men de slet fortsatt mot et Nottingham-lag som virket mer tente for oppgaven denne kvelden. De løp sokkene av seg og gjorde at Derby aldri fikk spesielt mye tid eller ro med ballen.

Derby klarte å legge et visst press mot erkerivalen på slutten i form av en del innlegg og et par cornere, men det ville seg ikke. Dermed tok Nottingham sin første seier på åtte kamper og endte den grufulle rekken. En perfekt kamp for fansen og Freedman å snu den vonde trenden i.

Mål: 1-0 (5) Oliveira

Ballinnehav: 36% – 64%
Avslutninger: 15 – 14
Avslutninger på mål: 4 – 2