Fotballfest da Fredrikstad slo Strømmen

647

Nesten 7900 tilskuere var innenfor stadionportene da Fredrikstad tok i mot Strømmen til dyst i Plankebyen, Strømmen var uheldige og satte to skudd i tverrliggeren underveis i kampen.

Fotballkommentator Stian Enghaug uttalte til Fredriksstad blad nettradio at han synes kampen var grusomt dramatisk men at han også ser forandringer med FFK: Nytt med Mons Ivar Mjelde er at vi står i mot selv om det blir tøft og vi får en redning på streken, vi fikk 3 poeng her og det synes jeg er moro og håper vi mobiliserer også til Ranheim kampen avslutter Enghaug.

Og for en dramatisk kamp vi på stadion ble vitne til. Etter en periode i første omgang hvor Strømmen virket mer komfortable enn Fredrikstad og vi var vitne til litt stillingskrig, så løsnet det for FFK sin del, men det skulle gå hele 27 minutter før vi fikk den første scoringen.

Roger Risholt får ballen og får sendt den videre til Kristian Brix, Brix fosser fremover og innover på banen til han tilslutt velger å legge inn. Der inne står Ludvig Begby og venter på ca 6 meter og han får headet ballen via keeper og i mål. Dermed tar Fredrikstad ledelsen.

Fem minutter senere har Strømmen kommet mer med i kampen, Olav Øby (tidligere Sarpsborg08) får ballen på ca 19 metere og fyrer løs, ballen får han klokkerent treff på og den fyker i tverrliggeren og ut. Stor stor sjanse til Strømmen her. Minutter senere er det Fredrikstad som prøver seg, men skuddet til Åsheim går langt utenfor Strømmen sitt mål.

Så etter 41 minutter er det Strømmen sin tur, Melgalves får ballen og får lagt inn fra høyrekanten, der inne venter Ulrich Ness som fyrer løs og ballen går via Per Morten Kristiansen som er sjanseløs og inn i målet, dermed er vi like langt på stadion.

Etter 45 minutter får Strømmen nok et tverrligger skudd på stadion! Trøen får ballen etter et innlegg og fyrer løs fra 16 meteren, ballen går via tverrliggeren og ned og FFK får ryddet unna i siste sekund. Nære nære at Strømmen tar ledelsen her. Fredrikstad prøver seg på et par cornere, men klarer ikke å få ballen i nota, dermed blir det 1 – 1 til pause på stadion.

Etter pause er det Strømmen som åpner kampen best, men innleggene som kommer er for dårlige og FFK slipper med skrekken. Etter 51 minutter får FFK to cornere på rappen, den siste corneren får Strømmen ryddet opp tilslutt. Så etter 54 minutter smeller det bak Strømmens keeper, og hvem andre enn Sanel Kapidzic setter scoringen. Håvard Åsheim får ballen og prøver å spille frem spissen men Strømmen forsvaret er på og får klarert i første omgang, på returen venter Kapidzic fra skrått hold og får satt ballen i målet, Fredrikstad går opp i en 2 – 1 ledelse og stadion eksploderer.

Etter 68 minutter er Fredrikstad på ferde igjen, denne gangen ved Ludvig Begby og Moustapha Ndaiye. Begby får ballen på venstrekanten av en FFK spiller og trekker seg innover på banen, han spiller gjennom Ndaiye som prøver seg på keeper men ballen går rett på keeper. Etter 79 minutter er Strømmen frempå igjen og nok en gang er de uheldige:

Stain Rasch får ballen inne i feltet etter ett innlegg, han velger å skyte og ballen går i tverrliggeren og ut til corner, nære nære nok en gang for Strømmen og Rasch! Kampen bølger frem og tilbake med Strømmen som stadig presser på for en utligning. Mons Ivar Mjelde velger å bytte innpå Martin Thømt Jensen i håp om at Fredrikstad klarer å berge med seg tre poeng, og i det 93 minuttet er Thømt Jensen på rett plass til rett tid: Strømmen får en corner fra høyre og Øby går ut for å ta den, alle mann fra Strømmen er oppe og det blir knall og dueller inne i feltet, ballen blir løftet inn og Kristiansen i FFK buret mister ballen. Ballen blir sendt inn i målet igjen og der står Thømt Jensen og får klarert unna i siste sekund, Fredrikstad heldige nå som ikke har 2 – 2 eller ligger under for Strømmen. Kampen ender med at Fredrikstad vinner 2 – 1 og de nesten 7900 tilskuerne som er på stadion sender av spillerne med trampeklapp, prosjekt Mons Ivar Mjelde fortsetter å imponere og har ikke tapt en kamp siden han tok over før kampen mot Ull/Kisa.

Fornøyd Mjelde

Det var en fornøyd Mjelde som uttalte seg til media etter kampen, han kunne blantannet fortelle dette til TV2 og Fredriksstad blad nettradio:

– Vi Planlegger å spille god fotball, vet at vi kan tape en kamp selvfølgelig. Vi har bra spillere i laget og god struktur i laget vårt. Spillerne responderer bra og vi er heldige som slipper baklengs med tre skudd som går i tverrliggeren, sier Mjelde før han fortsetter:

– Det er fantastisk å spille en kamp som det her foran 8000 tilskuere, og moro å sende de hjem med 3 poeng i bagasjen. Min jobb er å gjøre FFK så godt som mulig, sammen er vi sterke og målet mitt er å vinne enhver fotballkamp og kapre mest mulig poeng, før han fortsetter å fortelle om Strømmen:

– Strømmen er et godt lag og immponerende mannskap, det er ekstra deilig å sitte igjen med 3 poeng etter en slik kamp. Jeg kjørte guttane litt hardt på Lørdag, vi er ikke så kjappe som vi pleier å være og det er litt min feil for vi hadde det moro med litt turnering oss mellom med litt premier på Lørdag forklarte treneren før han også skrøt av matchvinneren Kapidzic:

Det å ha matchvinnere er viktig, og det er viktig med Sanel på laget og matchvinnere. Vi skal fortsette å gjøre så godt vi kan for at vi skal plukke poeng, og jeg tror vi har en sjanse til å få med oss poeng mot et Sandefjord som også har en cupkamp før de møter oss avslutter Mjelde.

Fredrikstad stilte med dissen i en 4 – 4 -2: