Fotballøkonom: Streng poengstraff på vei for Chelsea

1842
Cole Palmer er sesongens signering i følge Joe Cole og Rio Ferdinand. Foto: gina bichsel. Pexels

Poengstraff har blitt et stort samtaleemne de siste månedene, og det ser ikke ut til å endre seg med det første.

For neste sesong er storlaget Chelsea i overhengende fare for å bli rammet av en poengstraff. The Blues har store utfordringer med å få økonomien til å stemme overens med de gjeldende reglene.

Derfor mener ekspert på fotballøkonomi Stefan Borson også at London-klubben kan få en strengere straff enn det Everton og Nottingham Forest har fått tildelt denne sesongen.

– Ja, sannsynligvis en hardere straff, sier han til talkSPORT.

- Annonse -

– Jeg synes at det underskuddet som de nå forutser, ser ut til å være langt over det som både Everton og Nottingham Forest har vist frem.

Fotballøkonomen legger spesielt merke til at salget av Mason Mount til Manchester United ble inkludert i regnskapet for 2022/23-sesongen, selv om det først ble offentliggjort 1. juli – dagen etter regnskapsåret sluttet.

Les også:

Robinho skal sone voldtektsdom i Brasil

Irritert på Real: Vil ha Mbappé med til OL

Hvor vil Xabi Alonso være å finne neste sesong?

Chelsea fikk hele 740 millioner kroner for ham, og disse pengene bidro til at The Blues brøt Premier Leagues regler om profitt og bærekraftighet for de siste tre årene.

På den annen side mangler overgangssummen i stedet i det kommende regnskapet. Derfor er Chelsea også nødt til å selge spillere for store beløp før utgangen av juni.

Ellers mener Stefan Borson at Chelsea kan se frem til å få en betydelig poengstraff.

I regnskapsåret 2023 kom Chelsea ut med et underskudd på 1,2 milliarder kroner. Det neste regnskapsåret vil også bli kraftig påvirket av at klubben ikke spiller Champions League og heller ikke oppnår en topplassering i ligaen.

Tiger Woods klar for Augusta National

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -