Frankfurt vinner i Wolfsburg

177
Sébastien Haller. Bilde: Steindy, Wikimedia.

Eintracht Frankfurt har vunnet sin sjette bortekamp denne sesongen. Etter 3:1-seieren mot VfL Wolfsburg ligger laget bare ett poeng bak Champions League-plassene. Wolfsburg, derimot, befinner seg midt i nedrykksstriden.

Begge lag spilte offensivt i starten. Den første store muligheten hadde Yunus Malli for Wolfsburg, men Lukas Hradecky reddet skuddet fra elleve meter (12.). Frankfurt tok deretter kontroll over kampen. Etter pasninger fra Marius Wolf scoret først Sébastien Haller (18.), og etterpå Timothy Chandler (22.) for bortelaget. Wolfsburg klarte ikke å komme til flere målsjanser, og Frankfurt ledet 2:0 til pausen.

– Vi hadde store problemer med å sette press på Frankfurt i hele første omgang. De har alltid klart å dekke rommene, og vi var ikke koordinerte nok, sier Wolfsburgs keeper Koen Casteels til klubbens hjemmeside.

Etter pausen fortsatte kampen å være sjansefattig, unntatt noen få ufarlige avslutninger. Etter 66 minutter fikk Wolfsburg et frispark, 17 meter utenfor målet, som Maximilian Arnold skjøt rett i krysset. Kun ett minutt senere ødela Wolfsburg likevel for seg selv, da Landry Dimata ble utvist med sitt andre gule kort.

– Vi scorer 1:2-målet, og jeg tror vi kunne ha tatt poeng. I denne korte perioden synes jeg vi spiller bra. Og så kommer utvisningen, og da vet vi at dette blir veldig, veldig vanskelig, sier en skuffet Arnold.

Frankfurt hadde ingen problemer med Wolfsburg etter utvisningen, og hjemmelaget hadde ingen flere målsjanser. Det var Frankfurt som scoret kampens siste mål. Etter et frispark headet Haller ballen til innbytteren Luka Jovic, som satte den i målet.

– Vi har spilt en veldig bra bortekamp, særlig i første omgang. Seieren er fortjent, og jeg vil gratulere laget mitt med en veldig god kamp, sier Frankfurts trener Niko Kovac.

Frankfurt ligger nå på 7. plass med tretti poeng, men kun ett poeng bak Leverkusen, som foreløpig ligger på andre plass. Wolfsburg har tjue poeng, og dermed fire mer enn Bremen på kvalikplassen. Frankfurts neste kamp er hjemme mot Mönchengladbach, mens Wolfsburg møter Hannover neste helg.