Fredrikstad med uavgjort i Sandnes – OBOS oppdatering av runde 3

317

Fredrikstad klarte å karre med seg et poeng i det som var ventet å være en av årets vanskeligste bortekamp, senest i fjor tapte laget 3 – 1 i Sandnes.

FFK har ikke den beste statistikken å vise til de tre seneste oppgjørene de har møttes i Sandnes bare sjekk her:

2012: Sandnes Ulf – Fredrikstad: 5 – 1

2015: Sandnes Ulf – Fredrikstad: 6 – 1

2016: Sandnes Ulf – Fredrikstad 3 – 1

Ingen i Fredrikstad forventet poeng verken mot Start eller mot Sandnes, mange av klubbens supportere har ikke hatt helt troa på laget ettersom treningskampene ikke har vært det store å skrive hjem om. Klubben har overrasket positivt og spilt 2 – 2 mot Start på Sør Arena, 1 – 1 mot Mjøndalen på Fredrikstad stadion og klarte 0 – 0 i går mot Sandnes Ulf på bortebane, alle tre er tippet rundt kvalifisering og opprykk til Eliteserien.

FFK som i går måtte klare seg uten Razak Nuhu, Jarko Lahdenmaki, Magne Simonsen, Kevin Wright, Dinko Trebotic og Håvard Åsheim blantannet, klarte å mønstre et lag som taktisk klarte å holde unna Sandnes Ulf som har to seire i sesonginnledningen: Elverum som de slo 2 – 0 hjemme og Levanger som de slo 1 – 0 på bortebane. I kampen mot Sandnes Ulf er det lite å skrive om i første omgang, etter 15 minutter går Ulrik Flo i duell med en Sandnes spiller og begge to blir liggende nede. Etter noen blodige minutter går han av til fordel for Sanel Kapidzic mens Sandnes bytter ut Viljar Vevatne til fordel for Jørgen Øveraas. Etter 22 minutter er Sandnes Ulf farlig frempå, etter klabb og babb inni feltet får Ulf skutt utenfor 16 meteren men skuddet går til side for målet til Håvar Jensen i FFK buret.

Etter 28 minutter er det FFK sin tur på å prøve seg, de får et frispark på høyrekanten som blir slått inn, der inne kommer Kapidzic som er nære med å sette ballen i målet. Kampen bølger frem og tilbake med lite sjanser til begge lagene, og lagene går til pause med 0 – 0.

I andre omgang skal det gå hele 13 minutter før vi får FFKs sjanse, Fredrikstad får ballen ut og sender den langt oppover, Sanel Kapidzic får tak i ballen og runder Sahlgren men får ikke kontroll og ballen går ut til utspark. Etter 74 minutter er Sandnes nære på å sette kula i mål, Skartun får ballen etter en pasning og fyrer løs, men dessverre ender skuddet i stolpen og går ut til utspark for FFKs keeper. 10 minutter før slutt er det Sandnes Ulf som styrer kampen lit og kommer til nok en sjanse, Eriksen kommer alene med Håvar Jensen som er med på notene og får slått ballen unna. Så på overtiden er det FFK som er svært nære på å ta med seg seieren hjem til Fredrikstad. Sanel Kapidzic spiller gjennom Ndaiye som prøver seg på et saksespark, dessverre for spissene til Fredrikstad går den utenfor og kampen ender 0 – 0 og poengdeling. Fredrikstad tar dermed sitt 3 poeng på 3 kamper og fortsetter den gode trenden med å plukke poeng fra topplagene i OBOSligaen