Gruppe C: Dansk nedtur mot «Soccerroos» – klarte bare uavgjort

138

Åge Hareides menn spilte 1-1 mot Australia. Danskene startet ut i fyr og flamme, mot Australia.

Allerede før fem minutter var spilt, hadde begge lag to enorme sjanser. Begge sjansene kom etter hjørnespark, men ingen av de to sjansen resulterte i mål. Danmark åpnet friskt mot Australia, etter at danskenes storestjerne Christian Eriksen ga danskene en drømme start på oppgjøret mellom

Danmark og Australia, på en flott halvvolley – En lang ball ble slått inn i Australias sekstenmeter. Danskenes midtspiss, Nicolai Jørgensen tok ned ballen på elegant vis, før han dyttet den videre til Christian Eriksen.

Den gode starten fortsatte for danskerne som dominert spillet gjennom de første 15 minuttene. Lasse Schöne fant seg i rollen som «midtbanestrateg,» for danskene og spredde flere gode pasninger fremover til de offensive spillerne. Uten at det førte til allverden av sjanser. 23 minutter ut i kampen fikk Nicolai Jørgensen en god mulighet til å sende de «hvite og røde,» i ledelsen, etter et utmerket innlegg fra Henrik Dalsgaard endte på pannen til den danske angriperen, men han fikk den ikke i målet.

I kampen mot Peru, ble også danskene offer for VAR, og det ble dem også i dagens kamp. Sju minutter før pause, skulle VAR komme i fokus igjen. Yussuf Poulsen som lagde straffe mot Peru – også denne gangen var Red Bull Leipzig-spilleren syndebukken. Mile Jedinak var sikker fra ellevemeteren. Poulsen fikk også gult kort, og må dermed stå over kampen mot Frankrike. Få minutter senere var danskene nære ved å ta ledelsen igjen. Men lagene gikk til pause på 1-1.

Danskene startet klart best i andre omgangen, og den første sjansen kommer etter 51 minutter. Lasse Schöne spilte vakkert igjennom Yussuf Poulsen fri ute på kanten. Som sendte ballen inn mot Pione Sisto – dansken smelte til og sendte en kanonkule inn i feltet til Australia, som riktignok ble blokkert av en australsk-forsvarer. Australerne hang bedre med i andre omgangen, hvor dem skapte flere sjanser en danskene klarte.

Imidlertid viste Simon Kjær flott spill i flere situasjoner, og han plaget de offensive-spillerne til Australia. Nok engang var danskenes målvakt Kasper Schmeichel spilte nok en god kamp i målet til Danmark. Hvor han holdt danskene inne i kampen. Kampen rente ut og resultatet ble 1-1.